Huawei разработва собствен графичен ускорител

Huawei разработва собствен графичен ускорител

Huawei продължава да разработва редица нови компоненти, с което цели да намали влиянието на американските санкции. Изглежда компанията се насочва и към още една област в това отношение, като информация от Южна Корея сочи, че Huawei създава развоен център, в който ще работят и бивши служители на Nvidia.

Изглежда китайците засилват усилията си за създаване на собствен графичен ускорител, който обаче няма да е предназначен за потребителска електроника. Става дума за сървърни чипове за облачни изчисления и приложения с изкуствен интелект. Този сектор е доминиран от Nvidia и не е изненада, че Huawei разчита на кадри на компанията.

Според запознати източници китайците са в процес на разработка на собствен графичен ускорител от 2012. Сред предположенията са и такива, че те ще използват новия чип за употреба в собствената си инфраструктура.

Източник: Mydrivers

 • Абе то от миналата година Ху-ями-вей е фитка без Гугъл, заради шпионстване, сега тия ненормални жълтури причининиха и световна чума! Има ли нормален човек, който ще си купи повече нещо китайско?! Тотален блокаж на тия, изнасяне на производството и ако не платят за щетите по вируса - Хирошима и Нагазаки за тях! Хирошима и Нагасаки за тях ? Ти нормален ли си ? А Хамериканците да се извиниха защо пуснаха бомбите при условие, че Япония е пред капитулация ? Явно само такива като теб не си купуват китайско, но няма начин дори в следващата една седмица да не си купиш нещо, което има китайски произход ! Дори в любимия ти смартфон има китайски части ! Какво ще правиш ? И успех със следващия ти телефон, който ще бъде американски или западноевропейски без нито една част, произведена в Китай :) :) :) :) :) :) :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D
  Боби13
 • Абе то от миналата година Ху-ями-вей е фитка без Гугъл, заради шпионстване, сега тия ненормални жълтури причининиха и световна чума! Има ли нормален човек, който ще си купи повече нещо китайско?! Тотален блокаж на тия, изнасяне на производството и ако не платят за щетите по вируса - Хирошима и Нагазаки за тях! Хаха, и кой ще е този, който ще го произведе в ЕС и САЩ/Канада? Те бягат от България (с най-ниските заплати в ЕС), че им е скъпо, към Филипините, Виетнам и Малайзия/Индонезия - ще се върнат в обратно, където един телефон ще отиде на $10К бройката. Самата структура на бизнеса и на Епъл, и на Самсунг, и на другите, е влагане на минималното, с най-евтин труд - за максимална печалба. Целият product & project management от най-ниското до най-високото ниво на производство и продажби е базиран на това. По тази причина Тръмп може да си лае, колкото иска, но даже и той разбира, че ако Китай и тези покрай него не произвеждат продуктите на надутите борсови балони (като Apple), първите няма да ги има изобщо и тази тенденция не може да се обърне вече. Можеше да се обърне до около 10 години от момента, в който масово започнаха аутсорсинга. Пробвай се да затриеш 20 завода по 3 милиарда всеки и да пренастроиш логистично-инженерингово-маркетинговите си структури глобално, още по-малко да ги построиш и да плащаш заплати в Америка, пък да видим как ще стане.

  Да спират каквото си искат на Huawei. Китайският пазар си му е достатъчен. Индия е 1.4 млрда. през една граница. Колко станаха - 3 млрда? Само боклуци и среден клас електроника да продават, пак не могат да ги спрат и да - САЩ и ЕС вече не са им нужни. Лидери са в 5G със свои собствени разработки, по лоша причина и с доста груби методи спрямо собствените си граждани, но са и първи в света по AI (изкуствен интелект) и методи за наблюдение. Интел от 10 години ги чакам да излязат на поне 10 nm, но още не са стигнали и 12, а се говори, че за първи път в историята си ще аутсорсват производството. Познай къде от 3 пъти!

  Между другото, в интерес на света е китайците да се държат винаги в шах, за да не тръгнат по същия път на САЩ и да си повярват много. Това би създало и доста ползотворна конкуренция и разкриване за обикновения човек на технологии, които иначе и с единични пазарни мотополисти никога няма да видят бял свят. Нека се конкурират глобално, нека и Западът се усети, че не можеш да искаш и поръчваш маски и противогрипни компоненти от първата и най-лошо ударената страна от вируса, защото при теб всичко е само костюмари в офисите и без покритие, пък за производство и локални инженери да не говорим. В крайна сметка, робите ядат ориз само дотогава, докато започнат да ръфат хайвер за закуска - а поради липса на конкуренция и алтернативи в държавите с все още висок стандарт, то вече се и случва.
  MEnergy
 • Абе то от миналата година Ху-ями-вей е фитка без Гугъл, заради шпионстване, сега тия ненормални жълтури причининиха и световна чума! Има ли нормален човек, който ще си купи повече нещо китайско?! Тотален блокаж на тия, изнасяне на производството и ако не платят за щетите по вируса - Хирошима и Нагазаки за тях!
  strikercho
 • Бай Дончо няма да е вечен ! И да иска, това няма да стане по много, много причини !
  Боби13
 • Тотална блокада на Поднебесната! Изнасяне на производството на западните фирми в САЩ, ЕС и останалия циливизован свят. Забрана на граждани на страни от НАТО да работят в Китай. Тръмп вече го е намислил
  delov