Рендъри показват как ще изглежда iPhone 12 Pro Max

Рендъри показват как ще изглежда iPhone 12 Pro Max

Вече се появиха много слухове, че Apple готви съществен редизайн на следващите модели в серията iPhone и те ще приличат много на актуалното издание на iPad Pro. Месеци преди очакваната премиера в интернет се появиха и първите рендъри на един от смартфоните, които са създадени на базата на CAD файлове от производители на аксесоари.

Изображенията съответстват на досегашната информация и показват очакваната плоска метална рамка като на iPad Pro, която е поставена между два стъклени панела. Телефонът има 6.7" OLED дисплей, което означава, че ще предложи малко по-широк и по-висок корпус. Ширината на рамката около екрана е силно намалена до 1.55 мм спрямо 2.52 мм в iPhone 11 Pro Max, който има 6.5” дисплей.

Според информацията рендърите отговарят около 70% на реалния дизайн на телефона - корпусът и дисплеят са правилни, но конфигурацията на камерата е различна като мярка за сигурност. Изрязването на дисплея също не отговаря на реалността и то най-вероятно ще бъде по-малко от наличното в сегашните модели.

Изтеклите файлове разкриват, че ‌iPhone 12‌ Pro Max ще е с дебелина на корпуса 7.4 мм, което е по-малко от 8.1 мм в ‌iPhone 11 Pro Max‌. Основната камера ще се сдобие с четвърти сензор, който ще е част от системата LiDAR, а освен това тя ще е поставена в по-голяма секция, която този път ще е квадратна. Самите сензори са малко по-големи лещи.

Рендърите разкриват още, че лентите за антената в рамката са малко по-широки, което вероятно е свързано с добавянето на 5G възможности, слотът за SIM карта е преместен от другата страна на корпуса, а на неговото място е поставен порт, който е подобен на Smart Connector в iPad. Твърди се, че устройството ще има по-добри говорители - с 10-15% по-силен звук и с по-добър динамичен диапазон. Запазва се Lightning порта.

Що се отнася до цветовете, Apple работи по тъмносин вариант, който най-вероятно ще замени зеленото (midnight green) оцветяване. Споменават се и три нови цвята за iPhone 12 - светлосиньо, виолетово и светло оранжево. Говори се, че тази година Apple ще предложи 4 смартфона с три размера на дисплея - 5.4", 6.1" и 6.7". Топмоделите ще са с 6.1" и 6.7" екрани, а освен тях ще има два по-евтини телефона с 5.4" и 6.1" дисплеи.

  • е това е дизайнът на стария iPhone SE!
    toshvel