Huawei с интересно решение за избягване на изрязаните дисплеи

Huawei с интересно решение за избягване на изрязаните дисплеи

Прорезите, които станаха популярни при смартфоните през последните години, продължават да се приемат доста противоречиво от страна на потребителите. Съответно големите производители усилено търсят решения, които едновременно да позволят намаляване на рамките на екрана и в същото време да елиминират прорезите в панела. Samsung наример работят по вградена в дисплея камера за селфита, която би позволила именно това.

Нов патент на Huawei пък разкри съвсем различен подход към проблема. От скицата се вижда, че китайската компания си представя устройство с минимални рамки, което да има лека извивка над горната част на екрана. Именно в нея ще бъдат поместени сензорите и камерата за селфита. По този начин се решава проблемът с прореза, без да се прибягва до твърде големи рамки.

Естествено, трябва да се има предвид, че за момента това е просто патент, a регистрирането му не означава, че скоро ще видим смартфон на Huawei с подобен дизайн. Компаниите често патентоват най-различни технологични решения, които в крайна сметка или не намират път до пазара, или се появяват в силно изменен вид.

Източник: Tiger Mobiles

Оферти на деня