Знаковите телефони на 2014 година

Знаковите телефони на 2014 година

iPhone 6 Plus предложи по-голям 5.5" дисплей, който отговори на ставащите все по-големи телефони с Android. Устройството осигури нов дизайн, по-бърз процесор, поддръжка на NFC за мобилни разплащания, подобрени възможности за LTE и Wi-Fi връзка и обновена 8МР камера с оптична стабилизация.

HTC One M8 надгради своя предшественик с нов и по-заоблен метален корпус, по-голям 5" full HD дисплей, по-бърз процесор и двойна основна камера - тя отново ползваше 4МР UltraPixel сензор с големи пиксели, но добави към него и втори 2МР сензор за отчитане на дълбочина и прилагане на различни ефекти.

 

Samsung Galaxy S5 беше първият модел в серията с водоустойчив корпус, но той все още беше изработен от пластмаса. Устройството предложи microUSB 3.0 порт със специално капаче и дори поддържаше безжично зареждане чрез допълнителен заден панел, но от сензора за отпечатъци имаше какво oще да се желае.

Sony Xperia Z3 Compact продължи линията на японците от компактни смартфони, като осигури 4.6" дисплей и основните характеристики на своя по-голям събрат Xperia Z3 като мощен чипсет и 20.7МР камера с възможност за запис на 4K видео. Устройството предложи и впечатляващо време на автономна работа.

Xiaomi Mi 4 имаше дизайн, който напомни на мнозина за iPhone 5s, но въпреки това устройството успя да спечели фенове със своя мощен хардуер, голяма батерия и ниска цена. Стоманената рамка му придаде необходимото премиум излъчване, а сред новите възможности бяха LTE, запис на 4K видео и 8MP селфи камера.

LG G3 ни впечатли с тънките рамки около своя 5.5" дисплей с нечуваната за времето резолюция от 2560х1440 пиксела. Устройството предложи и 13МР камера с хибридна инфрачервена автофокусна система, но заложи на пластмасова конструкция с имитация на метал. За по-малко от година продажбите достигнаха 10 милиона броя.

OnePlus One беше първият смартфон на китайската компания OnePlus, който се опита да предизвика останалите флагмански модели с ниска цена и мощен хардуер. През първата година устройството се продаваше чрез система с покани, но въпреки това бързо привлече вниманието на желаещите да експериментират.

BlackBerry Passport изненада със своя неконвенционален дизайн с 4.5" квадратен сензорен дисплей, а хардуерната клавиатура предложи и функция на тъчпад. Насочената към бизнес потребителите джаджа с платформата BlackBerry 10 поддържаше и приложения за Android през магазина на Amazon.

Huawei Ascend P7 продължи започнатото от своя предшественик, като осигури тънък корпус от метал и стъкло, а освен това добави 5" full HD дисплей и подобрени камери. Добавен беше и нов чипсет собствено производство с поддръжка на LTE, но неговата производителност отстъпваше на конкурентните предложения.

Nokia Lumia 930 на практика е последният смартфон Lumia от висок клас с логото на финландската компания. Моделът предложи метална рамка, 5" 1080p AMOLED дисплей, чипсет Snapdragon 800, 32 GB вградена памет, безжично зареждане и 20МР PureView камера с оптика Zeiss.

Тази публикация е част от кампанията 15х15, с която отбелязваме 15-ия рожден ден на Mobile Bulgaria. Инициативата ще продължи 15 седмици, като всяка седмица подаряваме телефон. Включи се тук.

Оферти на деня

 • Колкото до избраните модели - Старали сме се да има представени модели от всички марки.. :) Писах вчера, че е нелепа шега да се говори за знакови телефони за съответна година и да се включи S5 вместо Note 4. Какво му е знаковото на S5, за да измести Note 4? Единственото предимство на S5 спрямо Note 4 е по-ниската цена, но това едва ли е основателна причина за да приемем, че е знаков за 2014 г.
  gog88
 • 2014 излезе HTC One M8 WP, но така и не го видях на нашия пазар. Ако не се лъжа Lumia 930 я рекламираха през сериала Хавай 5-0.
  n1
 • Колкото до избраните модели - Старали сме се да има представени модели от всички марки.. :)
  mishobehar
 • Никъде не пише, че изпращаме мейли.. Изпращаме понякога на участниците, за да ги питаме дали искат да се регистрират за седмичния бюлетин с новини и аз ги импортвам ръчно в мейл системата.. Автоматизацията на мейлите е един огромен разход, а той е една идея по-малко от стойността на самите награди за седмицата и за това я спряхме.. Формата се прави в Typeform и после през Zapier се вкарват в мейл системата ни, а там се плаща на всеки един гласуващ..
  mishobehar
 • Уж се регистрирам седмично, когато се сетя, но до момента email с потвърждение, че участвам няма. Последното потвърждение е от 11.04.2019 г., което е повече от месец.
  centur
 • Аз пък не знам какъв е принципа за избор на печелевшите след като не получвам имейл ,че съм участвал в томболата.
  Диян
 • Не знам на какъв принцип са избрани моделите в статията, но да включиш S5, a да не се отбележи Samsung Galaxy Note 4, за мен е несериозно. Ако сега трябва да избирам измежду посочените от автора модели и Samsung Galaxy Note 4, отново щях да заложа на
  Note 4.
  gog88
 • Lumia 930, последната истинска Нокиа, която ми служи и в момента.
  tweeg