Huawei е готова да предложи своите 5G модеми на Apple

Huawei е готова да предложи своите 5G модеми на Apple

Според източници на Engadget Huawei са готови да продават своя 5G модем Balong 5000 и на други компании. Всъщност само на една - Apple. Новината е интересна поради няколко причини. От една страна, в момента компанията от Купертино има сериозен проблем с намирането на модем за бъдещата 5G версия на iPhone и според последните информации вероятно няма да може да представи такъв тип устройство преди 2020 година. В същото време поне до момента Huawei категорично отказваше да продава своите чипсети на трети страни.

Според наблюдатели подобна сделка би имала доста сериозни последствия и за двете страни. Huawei биха могли да навлязат в съвсем нов бизнес и така да последват примера на Samsung, които от известно време предлагат своите Exynos чипсети и на други производители. В същото време сътрудничество с китайския гигант би помогнало за подобряване на имиджа на Apple в азиатската страна.

Тим Кук наскоро се оплака от спад на продажбите в Китай, а евентуално партньорство с Huawei би могло сериозно да помогне за възвръщането на доверието на местните потребители. В същото време естествено не е за пренебрегване и откритата война, която администрацията на президента Доналд Тръмп води с Huawei. Самите Apple също имат сериозни проблеми с властите в САЩ и евентуално сътрудничество с обявената за вражеска компания едва ли би им помогнала особено при изглаждането на отношенията с правителството.

Източник: Engadget

Оферти на деня