Huawei съди американското правителство

Huawei съди американското правителство

Huawei продължава да се бори с обвиненията, че телекомуникационното й оборудване представлява риск за сигурността, които доведоха до забрани за употребата му в някои страни. Поредният ход в тази насока е завеждането на дело срещу американското правителство, за което се заговори още вчера, но информацията вече е официална. На пресконференция в Китай ротационният председател Гуо Пинг заяви, че компанията е оставена без избор след действията на Конгреса. На нея той заяви, че Huawei не е инсталирала задни вратички в оборудването си и никога няма да го направи, а освен това няма да позволи на други страни да поставят такива.

Гуо Пинг обвини американското правителство в хакерски атаки срещу сървърите на Huawei и в кражба на имейли, в кампанията за очерняне на Huawei без никакви конкретни доказателства и пречки за развитието на 5G технологията на различни места по света. Компанията се фокусира върху секция от бюджета за отбрана, която забранява на федералните агенции да ползват оборудването й, за което смята, че е противоконституционно и незаконно без провеждането на честен съдебен процес. Huawei отхвърли и всички инсинуации, че е контролирана от китайското правителство, и отново заяви, че е готова да работи с американското правителство за отстраняване на всички притеснения около сигурността.

Източник: Huawei

 • Понеже в САЩ е демокрация затова бяха изловени да подслушват телефона на баба Изперкел. RIM уж предлагаха решение за хора които искат сигурност а изведнъж се оказа че всеки който ползва BB може да бъде проверен от американските служби.

  Колежка живяла над 10 година в САЩ - зелена карта, работа, ипотека, деца и т.н. се върна в БГ през 2008 окончателно и каза: "Това е б..хти полицейската държава!"
  iavorski
 • Абе добре, че американците не могат да използват информацията от айфоните като им стане тясно! А пък при военно положение да не говорим, могат най-много да пият по едно кафе с Кук. Смешки разни, конструктивни.
  Вито
 • Законът, който съм посочил гласи, че при каквото и да било подозрение от страна на китайското правителство, то им дава правото на всичко свързано с дадена компания - чел съм самия закон докато бях в Китай за около 4 месеца, защото тогава ми се стори абсурдно..
  Законът е описан много вяло и като цяло споменава, че може да се прилага за всяка индустрия, която би представлявала заплаха/интерес на правителството (сиреч всички индустрии, в това число комуникации и хардуер). Това не означава, че получават "шпионска" информация, но означава, че могат ако искат, както във военно положение дето се вика да присвоят цялата компания. Естествено, че не се случва всеки ден, все пак китайското правителство иска да настърчава компаниите си да се развиват, но също така не означава, че няма да се случи. И точно това и притеснява американците - в един момент, когато на китайското правителство му стане нещо тясно може да получи достъп до един куп данни, събирани от американци приметно..

  Но нападките са по-важни от конструктивната дискусия, нали така..
  radko89
 • Вместо да говориш прани приказки и да обвиняваш, че разпространявам "фейк-нюз" с твоето Американофобско отношение просто хвани и се ограмоти малко - Cyber Security Law of the People's Republic of China - https://en.wikipedia.org/wiki/China_Internet_Security_Law А ти самият прочете ли материала преди да ми го предложиш ? Не искам акъл от неграмотници. Статията която не си доразбрал се отнася за [b]Great Firewall of China[/b], система от закони регулиращи интернета [b]ВЪТРЕ[/b] в КНР. Целта на [b]Great Firewall of China[/b] е да цензурира интернета [b]ВЪТРЕ[/b] в Китай посредством блокиране на достъпа до определени Западни web-сайтове и умишлено затормозяване на трансграничния интернет трафик. Къде пише, че изнесеното навън китайско електронно оборудване подлежи на контрол от Китайската Комунистическа Партия? Нали точно за това са подали иск в съда - американците да покажат къде точно има шпионски пробойни (утечки) в 5G оборудването, което продават по света.
  Nik21
 • Китайското правителство по закон и конституция (тяхната си) има право да поиска всякаква информация и данни от всяка Китайска компания без никакви обяснения защо и тази компания трябва слепешком без да казват нищо да предоставят исканата информация.И къде го прочете този закон и тази конституция??? Просто безумно повтаряш фейк-нюз. Нали точно за това китайците започват съдебния процес, за да се поставят ВСИЧКИ ДОКАЗАТЕЛСТВА НА МАСАТА, а не да се говорят безпочвени лъжи. Надявам се помните как през 2003 г. Колин Пауъл показа на заседание на Съвета за сигурност на ООН епруветка с бял прах, като обяви, че това били спори на сибирска язва, (а това беше обикновен прах за пране). След тази копелдашка лъжа започна война в която бяха убити 1 милион иракчани. Репутацията на Вашингтон е силно подмокрена.
  Вместо да говориш прани приказки и да обвиняваш, че разпространявам "фейк-нюз" с твоето Американофобско отношение просто хвани и се ограмоти малко - Cyber Security Law of the People's Republic of China - https://en.wikipedia.org/wiki/China_Internet_Security_Law
  radko89
 • Предстои подписване на нов 20-годишен договор между Китай и САЩ, така че цакането и извиването на ръце помежду им ще продължи. Всяка страна ще показва мускули и скърца със зъби, с идеята да вземе предимство и наложи по- изгодни за себе си условия.
  Но никой няма интерес да "изяде" другия и да счупи редът, какъвто е. Просто преразпределят новата баница.
  ...да му мисли бедна Европа- обичайното бойно поле.
  mobili
 • Ти за Huawei ли си?Не, не съм за Huawei. Просто съм против мръсните подли кравари, които си въобразяват, че са Господарите на Света. Държат се като шайка бандити, няма държава - опитала се да бъде независима и да не е бастисана и разорена от американците. Напоследък започнаха да скачат и на европейските си лакеи - подслушват Меркел, плашат със санкции Германия, абе разюздана работа. Колкото и да е неприятно, но истината е, че Китай им диша много близко във врата и скоро САЩ вече няма да са лидери.
  Nik21
 • Ауууу как ги наплашиииииии, цццццц. Нема спят сега зарад тебе. :lol: :lol: :lol:
  Вито
 • Китайското правителство по закон и конституция (тяхната си) има право да поиска всякаква информация и данни от всяка Китайска компания без никакви обяснения защо и тази компания трябва слепешком без да казват нищо да предоставят исканата информация.И къде го прочете този закон и тази конституция??? Просто безумно повтаряш фейк-нюз. Нали точно за това китайците започват съдебния процес, за да се поставят ВСИЧКИ ДОКАЗАТЕЛСТВА НА МАСАТА, а не да се говорят безпочвени лъжи. Надявам се помните как през 2003 г. Колин Пауъл показа на заседание на Съвета за сигурност на ООН епруветка с бял прах, като обяви, че това били спори на сибирска язва, (а това беше обикновен прах за пране). След тази копелдашка лъжа започна война в която бяха убити 1 милион иракчани. Репутацията на Вашингтон е силно подмокрена.
  Гуо Пинг обвини американското правителство в хакерски атаки срещу сървърите на Huawei и в кражба на имейли, в кампанията за очерняне на Huawei без НИКАКВИ КОНКРЕТНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА и пречки за развитието на 5G технологията на различни места по света. Компанията се фокусира върху секция от бюджета за отбрана, която забранява на федералните агенции да ползват оборудването й, за което смята, че е противоконституционно и незаконно без провеждането на честен съдебен процес. Huawei отхвърли и всички инсинуации, че е контролирана от китайското правителство, и отново заяви, че е готова да работи с американското правителство за отстраняване на всички притеснения около сигурността.
  Nik21
 • А дали Huawei може да съди китайското правителство,по какъвто и да е повод ?
  ne4o
 • Хаха, спекулации и конспирации винаги ще има..
  Факт е, че това нещо е законно и описано в тяхната конституция..

  Който каквото си иска да мисли, аз казвам, че разбирам гледната точка на американското правителство.
  radko89
 • Айде айде, те защото американското правителство не могат да ти получат информацията от айфона ако поискат.
  D0N4T3LL0
 • Какво да му гледаш на правосъдието на Америка.

  Съображенията, поради които на толкова места забраняват тяхна техника е това, че Китайското правителство по закон и конституция (тяхната си) има право да поиска всякаква информация и данни от всяка Китайска компания без никакви обяснения защо и тази компания трябва слепешком без да казват нищо да предоставят исканата информация.

  Сещате ли се колко информация събира един телефон от ползвателя си. Не говорим за задни вратички и т.н. - всичко, което е налично като информация - лична или не - Китайското правителство може да поиска и трябва да получи когато им скимне - там не се зачитат такива неща, като неприкосновеност на личните данни и човешки права ако е в разрез с вижданията на партията.

  Никой не може да ме убеди, че това е ок..
  radko89
 • Новина от MobileBulgaria Huawei съди американското правителство Ха да видим сега, прехваленото американско правосъдие колко е независимо, честно и обективно!
  Nik21
 • Кучето скача според тоягата...
  djundi