Huawei смята, че може да продаде 20 милиона броя от серията Mate 30

Huawei смята, че може да продаде 20 милиона броя от серията Mate 30

Преди дни Huawei представи телефоните в серията Mate 30, но устройствата са без услугите и приложенията на Google като следствие от американските санкции срещу компанията. На тяхно място потребителите ще открият Huawei App Gallery и Huawei Mobile Services (HMS). Въпреки това компанията си е поставила високи цели по отношение продажбите на моделите - от изявление на Ричард Ю за Android Authority става ясно, че Huawei се надява да продаде 20 милиона броя от двата телефона, като разчита главно на домашния си пазар.

Ю споделя, че американските санкции ще засегнат продажбите на компанията извън Китай, но той очаква те да се увеличат в страната, защото Mate 30 е "най-конкурентният 5G флагман смартфон в света." Управляващият потребителския бизнес на компанията смята, че продажбите в Китай ще продължат да се увеличават с бързи темпове, но в глобален мащаб се очаква спад. Това се отчита от месец май насам, но според Ю в момента продажбите се възстановят бързо, което го кара да смята, че компанията ще може да продаде 20 милиона броя от серията Mate 30.

На представянето на новите модели стана ясно, че досега доставките на серията P30 са надхвърлили 17 милиона, а при Mate 20 се отчитат над 16 милиона устройства, но все пак нека не забравяме, че тези модели бяха с услугите на Google. Все пак Ричард Ю не губи надежда, че ситуацията със САЩ ще се разреши, а когато това стане компанията ще може да снабди моделите Mate 30 веднага с тези услуги и приложения. Ю се надява, че продажбите на Mate 30 през операторите ще продължат на различни пазари, а през октомври серията ще се появи в Китай и Европа. Освен това ще се продава в Азия, Близкия изток и други страни.

Източник: Android Authority

Оферти на деня