Huawei стопява преднината на Samsung в Европа

Huawei стопява преднината на Samsung в Европа

Данни на IDC за мобилния пазар в регион EMEA през последното тримесечие на миналата година показват, че Huawei продължава да стопява преднината на Samsung в стремежа си за достигане на първото място. Според данните за периода в региона са били доставени 98.8 милиона смартфона, което е много близо до 98.3 милиона година по-рано. Общата стойност на доставените устройства се е повишила с 2.5% до 35.5 милиарда долара, но като цяло увеличението е отчетено в Европа, защото в Африка и Близкия изток е имало спад.

На първото място за тримесечието е Samsung с пазарен дял от 28% и доставени 27.7 милиона смартфона, което е спад с 3.8% на годишна база. Европейският съюз остава ключов пазар за Huawei и на него компанията почти е догонила Samsung, посочват от IDC. Компанията има пазарен дял от 21.2%, който е постигнат с доставките на 20.9 милиона смартфона, което е със 73.7% повече спрямо края на 2017. Следва Apple с 16.6% от пазара и спад в доставките от 14.8% до 16.4 милиона броя.

На четвърто място е китайската компания Transsion, която е сред лидерите в Африка, където продава телефони с марките TECNO, itel и Infinix. Тя има 8.3% пазарен дял, а доставките й са били 8.2 милиона броя или с 31.5% повече спрямо 2017. Петата позиция е за Xiaomi с 4.3% от пазара и доставката на 4.2 милиона смартфона. Това е увеличение със 70.5% на годишна база.

Източник: IDC

Препоръчани оферти

  • До автора г-н Карабулев : като пишете
    Kuzmanovv