Huawei TalkBand B5 предлага OLED дисплей и сензор за пулс

Huawei вече разкри данни за смартфона Nova 3 преди да започне продажбите му в Китай след седмица, а заедно с това компанията сподели повече детайли и за хибридното устройство TalkBand B5, което комбинира Bluetooth слушалка с фитнес гривна. Преди няколко дни видяхме негова снимка, но вече имаме повече подробности, които идват от онлайн магазина Vmall, където е налично за предварителни поръчки. Цената ще бъде обявена на 19 юли, а на 20 юли ще започнат и продажбите в източната страна.

Устройството предлага сензорен OLED дисплей с диагонал 1.13", резолюция 300 х 160 пиксела и защита от 2.5D стъкло, а батерията с капацитет 108 mAh би трябвало да стигне за 3 дни работа. Когато слушалката е поставена в гривната джаджата действа като фитнес тракер, който може да отчита физическата активност, да измерва пулса сензор и да показва нотификации от телефона. Добавена е технологията TruRelax, която регистрира нивото на стрес на потребителя и му предлага специален начин на дишане за отпускане.

Друга система на име TruSleep 2.0 се грижи за отчитане на качеството на съня и на различните му фази и след анализ дава препоръки на потребителя. Заедно с това откриваме и технологията TruSeen 2.0, която измерва пулса 24 часа на ден заедно с физическата активност и помага за задаване на тренировъчен план. TalkBand B5 има рейтинг за водоустойчивост IP67 и работи с Android и iOS. Самата слушалка включва специален аудио чип и има два микрофона за елиминиране на околния шум. Джаджата ще се предлага в различни цветове и в комбинация с каишки от метал, гума и кожа.

Източник: GizmoChina, Vmall