Apple обновява серията MacBook Pro с по-мощен хардуер

Днес Apple изненадващо обяви, че обновява серията лаптопи MacBook Pro като представи в нея нови модели с по-бърз хардуер и подобрени дисплеи. Подобренията със сигурност ще допаднат на лоялната група потребители професионалисти като разработчици на софтуер, видео монтажисти или фотографи, които обработват изображения.

Новите модели, които отново се предлагат с диагонал на дисплея 13" и 15", осигуряват подобрения като допълнителна RAM и памет за съхранение на файлове, по-ярки дисплеи, по-бързи процесори и по-тихи клавиатури. Според Apple новия MacBook Pro 15” е 70% по-бърз от предишния модел, а по-малкото устройство е два пъти по-бързо от своя предшественик.

Лаптопите са получили дисплеи с технология True Tone, която променя цветната температура според околните условия, а освен това са се сдобили с чип Apple T2, който подобрява защитата на информацията и прави възможно добавянето на гласово управление с командата Hey Siri за пръв път в компютрите на Apple. Лаптопите включват и по-бързи процесори Intel, а цената им започва от 1799 долара за по-малкото устройство и 2399 долара за по-голямото.

Акценти за 15" MacBook Pro
6-ядрени процесори Intel Core i7 и Core i9 с честота до 2.9 GHz (4.8 Ghz с Turbo Boost)
До 32GB DDR4
Графична система Radeon Pro 4GB
До 4TB SSD памет
True Tone дисплей
Чип Apple T2
Touch Bar и Touch ID

Акценти за 13" MacBook Pro
Четириядрени процесори Intel Core i5 и i7 с честота до 2.7 GHz (4.5 Ghz с Turbo Boost)
Графична система Intel Iris Plus 655 128MB eDRAM
До 2TB SSD памет
True Tone дисплей
Чип Apple T2
Touch Bar и Touch ID

Източник: Apple