VR очилата на Huawei са компактни и предлагат много съдържание

VR очилата на Huawei са компактни и предлагат много съдържание

Huawei представи първите си очила за виртуална реалност (VR) в Китай, като се очаква доставките на устройството в страната да започнат през декември на цена 2999 юана (382 евро). Huawei VR Glass имат особено стилен дизайн, тежат около 166 грама, а дебелината при предната част е само 26.6 мм, което е значително по-малко от размерите на конкурентите. Материалът от вътрешната страна е от дишаща материя за по-висок комфорт, а маската е фиксирана с магнити за по-лесно сваляне.

В софтуерно отношение ще са налични 30 000 часа VR съдържание, което е създадено от партньори на компанията, както и над 100 игри и достъп до три платформи за предаване на VR видео на живо. Освен с компютър очилата могат да бъдат свързани и към смартфон, като по този начин ще е наличен достъп до още съдържание, а потребителите ще могат да видят и фитнес данните си, ако ползват носимо устройство от компанията.

Huawei VR Glass предлагат сумарна резолюция 3200 x 1600 пиксела (2 дисплея с резолюция 1600 х 1600) с гъстота на пикселите 1058 ppi, честота на опресняване 70/90Hz, както и зрително поле от 90 градуса. Очилата разполагат с два говорителя, които създават широко звуково поле, поддържат 3D звук, като е налична и опция за свързване на Bluetooth слушалки. Интересен детайл е възможността за допълнителни настройки на диоптъра на двете лещи, така че очилата може да се използват от хора, които иначе носят очила.

Източник: Gizmochina, The Ghost Howls

Оферти на деня