Видео показва как работи търсачката на Google

Видео показва как работи търсачката на Google

Използваме търсачката на Google многократно всеки ден, но едва ли много от нас са си задавали въпроса как функционира тя. Ако все пак темата ви е интересна, от компанията са подготвили кратък клип, който в 5 минути показва основните елементи, които използва енджинът на Google. Новият клип с името „How Google Search Works“ е с две минути по-дълъг от предходния, който беше публикуван преди цели девет години.

Сред обхванатите в него теми са история, индексиране на съдържанието, класиране на сайтовете и поднасянето на резултатите. Като пример се дава търсене по ключова дума „лазаня“ и се проследява процесът, който се осъществява на заден план след натискане на бутона за търсене. Сред отчетените предизвикателства са премахването на спам съдържание и избягване на сайтове със зловреден код.

При търсене се включват фактори като местоположението на потребителя, което има пряко влияние върху резултатите. Освен това се вземат предвид връзките между различните сайтове, както и наличието на ключовата дума в съдържанието на страниците, а не само в заглавието.

Оферти на деня