Huawei Watch GT 2 Pro и FreeBuds Pro са новите носими попълнения на компанията

Huawei Watch GT 2 Pro и FreeBuds Pro са новите носими попълнения на компанията

Днес по време на конференцията си за разработчици Huawei представи и някои нови носими устройства, включително умния часовник Watch GT 2 Pro и напълно безжичните слушалки FreeBuds Pro.

Часовникът се предлага в два варианта, класически и спортен като конструкцията е от титан в комбинация с керамичен гръб и стъкло от сапфир върху дисплея. Наличен е OLED екран с диагонал 1.39 инча и резолюция 454 x 454 пиксела. Отстрани на корпуса откриваме и два хардуерни бутона.

Сред параметрите на устройството са чипсет Kirin A1, 32MB RAM и 4GB памет за файлове. Часовникът може да проследява над 100 различни вида тренировки, включително плуване, ски, сноуборд и голф. Налична е възможност за обратно проследяване на преминатия маршрут.

Часовникът разполага със системата TruSeen 4.0+ за отчитане на пулс, стрес и нива на кислород в кръвта. Той включва още вградени GPS и високоговорител, а това означава, че през него могат да бъдат провеждани разговори. В софтуерно отношение е използвана LiteOS.

Издръжливостта на батерията е до 14 дни при нормална употреба, 30 часа с активен GPS или 24 часа при възпроизвеждане на музика. Поддържа се технология за бързо зареждане, както и Qi технология за безжично зареждане.

Спортният вариант на Huawei Watch GT 2 Pro ще струва 329 евро, а класическият ще е с цена 349 евро. И двете версии се очакват в Европа по-късно през месеца.

Слушалките FreeBuds Pro предлагат технология за активно шумопотискане (ANC) с динамични профили за настройка на нивата в зависимост от околната обстановка. Те разполагат с 11-милиметрови говорители и включват по три микрофона. Налична е и функционалност за подобряване на качеството на звука при разговори.

Разположението на основните микрофони е такова, че да няма смущения от фактори като вятъра например. Управлението става чрез стискане и плъзгане с пръст върху основата на конструкцията. Издръжливостта на батериите с включената и в кейса за зареждане е до 30 часа без ANC или 20 часа с включена.

Двойната връзка с базирани на Android, iOS и Windows системи позволява превключването между устройства. Huawei FreeBuds Pro ще се предлагат в черен, бял и сребрист цвят с цена 199 евро от октомври. От компанията анонсираха и международните цени на часовника Watch Fit и слушалките FreeLace Pro, които ще струват съответно 130 евро и 119 евро.

FreeLace Pro са с дизайн за носене около врата, имат USB-C кабел за директно зареждане и технология за активно потискане на околния шум, която според Huawei намалява шума с 40dB. Слушалките включват 14 мм говорители и батерия за 24 часа работа.

Източници: Huawei (1), (2)