Huawei ще продава чипове и на външни компании

Huawei ще продава чипове и на външни компании

Филиалът на Huawei HiSilicon е започнал да продава 4G чипсета си Balong 711 и на външни компании, с което навлиза в конкуренция с утвърдени играчи като Qualcomm и MediaTek. Решението най-вероятно е отговор на санкциите, които бяха наложени върху Huawei от страна на САЩ, с които беше забранено на американски компании да търгуват с нея. От 2014 година досега чипсетът се ползва в 100 милиона продукта на Huawei и нейни клиенти, а основното му приложение е в IoT продукти.

Balong 711 може да бъде интегриран в камери за видеонаблюдение, вендинг машини, умни шкафчета и други устройства, при които е необходима стабилна интернет връзка. По-интересна е възможността Huawei да започне да продава и други свои чипове на външни компании, включително чипсетите Kirin, а дори и 5G модема Balong 5000.

По-рано през годината главният изпълнителен директор на потребителската дивизия в Huawei заяви, че компанията вече обмисля възможността за продажба на чипсети Kirin на отворения пазар. За подобно развитие и при 5G продуктите намекна и основателят на Huawei Рен Жънгфей в интервю за CNBC.

Източници: South China Morning Post, Global Times

Оферти на деня

  • "...конкуренция с утвърдени играчи като Qualcomm и MediaTek. " ⏭❔Не бих си купил даже и кафеварка с MediaTek ... ☺.
    Kuzmanow