Слушалките Beats Solo Pro са с технология за шумопотискане

Слушалките Beats Solo Pro са с технология за шумопотискане

Beats by Dr. Dre (Beats) представи първите си слушалки от тип за поставяне върху ушите (on-ear) с технология за шумопотискане. Моделът се казва Solo Pro, а според компанията той постига по-ниско изкривяване на звука и подобрено регистриране на глас при разговори и подаване на команди. Това са и първите слушалки на бранда с технологията Pure Adaptive Noise Cancelling (Pure ANC), която настройва звука и заглушава околния шум.

Слушалките разчитат на микрофони, с които потребителите ще могат да чуват звуците от околната обстановка в режим Transparency, без да ги свалят. Друга интересна функционалност на Solo Pro е възможността да бъдат изключвани и включвани чрез сгъване и разгъване. В хардуерно отношение са налични чиповете Apple W1 и H1, с които потребителите могат във всеки един момент да активират с гласова команда асистента Siri.

Върху външната повърхност на дясната слушалка е разположена зона за управление на музикалния плейбек и приемане или отхвърляне на обаждания. Според компанията при активирана някоя от технологиите Pure ANC или Transparency, Solo Pro могат да предложат до 22 часа автономност, а без тях до 40 часа с един заряд на батерията. Слушалките ще са налични от 30 октомври в САЩ с цена 300 долара в разнообразни цветови опции, включително специални „More Matte” варианти, създадени в партньорство с Фарел Уилямс.

Източник: Business Wire

Оферти на деня