И Alcatel планира модулен смартфон

През последните няколко години Alcatel (чрез китайската компания TCL) има подобаващо присъствие на мобилния конгрес и изглежда, че няма да направи изключение и за следващото издание на важното събитие, което започва след месец. Според информация от унгарския сайт Tech2 компанията подготвя премиерата на цели 5 нови модела, но обикновено TCL използва мобилния конгрес, за да анонсира модели в своите основни серии Pop, Pixi и Idol. Изданието посочва, че пресконференцията на компанията ще бъде на 26 февруари. Засега няма много подробности за очакваните устройства – миналата година видяхме Idol 4 и 4s плюс три нови модела Pop и не е изключено сега да се появят техните наследници.

Споменава се, че един от телефоните ще бъде модулен и ще заложи на система като тази в Moto Z, която разчита на сменяеми задни панели с различни функции. Според информацията устройството ще има 13МР основна камера с двутонова светкавица и осемядрен чипсет MediaTek, а снимките показват детайли от заден панел с многобройни LED светлини, които ще светят в такт с възпроизвежданата музика. Посочва се и цена от около 100 000 форинта (320 евро), което ни подсказва, че може би става дума за Idol 5, но се надяваме, че скоро ще научим повече подробности.

Източник: Tech2

 • (yes)Много точно им го каза....
  motozine
 • Значи съдиш че щом общите им печалби падат това обезателно е само от модулните телефони. На ЛГ наистина е провал защото както модулния дизайн беше недобре замислен така и не развиха модулите докато при Мото основния проблем е цената и липсата на популярност(в днешно време за 90% от населението смартфон значи Самсунг или Айфон). Това че си се затворил в собствения си свят и си въртиш мненията според сутрешните приумици и някакви си твои анализи си го дръж за себе си.В твоя случай знанията и интелекта не са много адекватно комбинирани.Смени си модула ;)
  AVKansazov
 • Вярно си лапал пишката на Бехарчо за да станеш модераторче- друг начин такъв тъпунгер да е шефче дори и в тоя умрял форум няма...
  milho
 • За да станеш модераторче колко минета извъртя и колко пъти те шибаха? Просто е невъзможно без да си оказвал сексуални услуги да станеш шефче- ти не си просто глупав, ти си уникално тъпо животно...
  milho
 • LG и Lenovo са зле, мобилните им подразделения са на загуба и продажбите им падат. LG така добре тръгнаха с G2, нексусите и V10. За какъв дявол им трябваше да правят G5 ? Подхлъзнаха ги здраво . Същото се отнася и за Lenovo. Имат шанс със ZUK серията, която е дърпана яко назад от Мото багажа и Ara мантрите.
  A4i
 • [b]Модератор: [/b]Вулгарен език.
  milho