И Samsung може да започне да продава телефони без зарядни

Преди дни се появи информация, че Apple се кани да извади зарядното от комплектите на тазгодишните модели iPhone, а според нова публикация от Корея и Samsung може да последва примера й. ETNews пише, че корейската компания обмисля тази стъпка за някои от телефоните си догодина, а като причина за това се посочва широкото разпространение на зарядните за телефони и желанието да се направят икономии.

Подобно решение ще има голям ефект и за природата, защото ще помогне за намаляване на сериозните количества електронни отпадъци, които се генерират всяка година. Премахването на зарядните от комплектите на най-продаваните телефони ще помогне за намаляване на опаковките на устройствата и на изхвърлените зарядни, което несъмнено е плюс за природата, но как ще се възприеме това от потребителите?

Засега това решение на Samsung все още не е финално и може да се промени, допълва ETNews. Самите зарядни не добавят много към цената на смартфоните, но на фона на наситения пазар производителите се опитват да спестят пари по различни начини, за да увеличат печалбата си. Това ще компенсира и до известна степен увеличената цена от добавянето в телефоните на 5G възможности.

Източник: ETNews

  • Те безжичните зарядни дърпат ток от въздуха. :lol: :lol: :lol:
    Вито
  • Като има съответният модел безжично зареждане, а в скоро време ще бъдат и моделите от средна класа, за какво са кабели и зарядно? Още малко и смартфоните няма да имат нужда от портове. Толкова много глупости накуп не се сещам да съм прочел някъде другаде.
    YoungGuy
  • Като има съответният модел безжично зареждане, а в скоро време ще бъдат и моделите от средна класа, за какво са кабели и зарядно? Още малко и смартфоните няма да имат нужда от портове.
    Vince Beneff