Apple може да извади зарядното от комплекта на iPhone 12

Преди време анализаторът Минг-Чи Куо заяви очакванията си за това, че Apple няма да включи слушалки в комплект със следващото си поколение смартфони. Сега той отива още по-далече, като прогнозира, че компанията може да извади още един аксесоар от пакета на iPhone 12.

С цел да запази цените на устройствата близки до тези на настоящата серия въпреки наличието на 5G свързаност, компанията от Купертино може да извади и зарядния адаптер от комплекта. По този начин ще се намали размерът на кутията, а оттам и цените за транспорт. Това ще има и позитивен ефект върху природата.

Не става въпрос дали от комплекта ще отпадне и кабелът за зареждане и трансфер на данни, но това не звучи логично. Наскоро се появи и информация за ново зарядно от Apple с мощност до 20W, което по данни на анализатора е реално и ще се продава отделно. Освен това ще бъдат намалени цените на настоящите адаптери с мощност 5W и 18W.

Очаква се компанията да продължи да предлага адаптери в комплектите с предстоящите си таблети.

Източник: 9To9Mac

 • Аууу, че аз преди 4 години имах такова зарядно в телефон за 700 лева, който дори имаше ирисово разпознаване. Казваше се Microsoft Lumia 950.
  Явно сегашните 18W са по-специални :mrgreen:
  Е, пък аз като си взех 930 ... някои идваха и с безплатно безжично на Нокия. По онова време айфон даже не бяха чували за тази екстра и зареждане :lol:
  Лумиите струваха толкова, но с договор и заради допълнителното субсидиране от Майкрософт.
  Та и сега си зареждам телефона с безжичното от Нокия (а то дори е с вградена батерия).
  А къде е сега майкрософт лумиа, че не се сещам?
  Много успешни!! Не мисля, че е удачно да се дават за пример пълни издънки в индустрията.
  radko89
 • Тъй като не виждам какво ми е отговорил npet, а само виждам, че ми е отговорил, ще пусна един клип отпреди 2 седмици. Та там това бързо зарядно на айфона, зарежда, "само" за 2:42 часа "огромната" батерия от 3969 mA, докато например Oppo X2 pro зарежда за 36 минути неговата 4200 mA батерия:
  https://www.youtube.com/watch?v=qD5wdPqmM8M
  Spikul
 • Същия Kuo до последно казваше, че iPhone SE ще е с безрамков дизайн с ноч в тялото на iPhone 8 и с две камери. Е, видяхме колко е достоверен.
  А зарядното ще го махнат от комплекта тогава, когато премахнат порта за зареждане и остане само с безжично зареждане, което неминуемо ще се случи в близките години, но не и тази.
  iWolff
 • Ако четете някои по-достоверни източници като Ice Universe, Slashleaks, Evan Blas и т.н. Всъщност що се отнася до Kuo, той е не по-малко надежден източник от изброениете. Точно за това и новината се приема на сериозно.

  Иначе цялата работа не се свежда до айфон хейт, а до това, че ако Епъл предприеме подобно нещо... и други ще я последват и всъщност въпроса става доста по-глобален.
  board
 • Може да не е за следващия айфон, но явно се опипва почвата и след 2,3 години най-вероятно ще продават без зарядни. Това не само за айфони, а изцяло на пазара за смартфони зарядното ще отпадне като епъл ще поведат хорото. Това е мое мнение може и да не се окаже така, но смятам, че компаниите го обмислят.. махане и на зарядното 1-во, за да спестят пари от разходи и 2-ро да изкарат още пари като го пуснат като отделен аксесоар. Ако уеднакват стандартите - примерно USB-C във всеки смартфон, вкл. при Apple - може и да се случи постепенно, но все още батериите при различните марки и начините им на зареждане са доста различни. Отделно, много смартфони (даже и такива с глобален ROM) не се предлагат в Европа и С. Америка, а се поръчват и внасят (включително и от големи дистрибутори) от Китай, Тайван, Сингапур, Хонконг и други. Т.е., телефонът ти за всички пазари е един и същ, ROM-ът е различен, но ти изпращат зарядно за твоя пазар и тук спецификите на мрежата, броят пинове, а и параметрите на зареждане и влиянието върху батериите са силно специфични.

  Това да получиш телефон без зарядно, специфично за него, е нелепо и влияе пряко върху крайното потребителско удовлетворение - време за зареждане, негативи върху батерията, разходи за аксесоари и т.н. Много ясно, че можеш да си вземеш куча марка такова от всеки ъгъл, но глупости, че пазели природата и ограничавали електронния боклук да ги пробутват на Китай, Чили, Аржентина и Зимбабве с мините за литий. Могат, вместо това, да отделят малко от фиктивната си трилион-стойност на борсата за рекултивиране. Лош PR няма.
  MEnergy
 • Аз нямам проблем да махнат зарядните. Стига преди това да са раздали в старите модели бързи. Не да чакаш 4 часа да си заредиш телефона през 2020 година.
  Да, тая година 11 има бързо зарядно, но както писах едва тая година и само за най-скъпите про модели! Wtf...
  Вито
 • Може да не е за следващия айфон, но явно се опипва почвата и след 2,3 години най-вероятно ще продават без зарядни. Това не само за айфони, а изцяло на пазара за смартфони зарядното ще отпадне като епъл ще поведат хорото. Това е мое мнение може и да не се окаже така, но смятам, че компаниите го обмислят.. махане и на зарядното 1-во, за да спестят пари от разходи и 2-ро да изкарат още пари като го пуснат като отделен аксесоар.
  wer_aac
 • Аууу, че аз преди 4 години имах такова зарядно в телефон за 700 лева, който дори имаше ирисово разпознаване. Казваше се Microsoft Lumia 950.
  Явно сегашните 18W са по-специални :mrgreen:
  Е, пък аз като си взех 930 ... някои идваха и с безплатно безжично на Нокия. По онова време айфон даже не бяха чували за тази екстра и зареждане :lol:
  Лумиите струваха толкова, но с договор и заради допълнителното субсидиране от Майкрософт.
  Та и сега си зареждам телефона с безжичното от Нокия (а то дори е с вградена батерия).
  npet
 • Ей, значи прочетете нещо някъде и вече така го раздухте тоя слух, че все едно вече е факт. А то още един вид не се знае какво точно ще представлява самия телефон, ама иначе че няма да има зарядно е “100% сигурно”. Ако четете някои по-достоверни източници като Ice Universe, Slashleaks, Evan Blas и т.н., става ясно, че целия този слух идва от изтекли лийкове на кутията на iPhone 12, която е доста по-тънка от тези на предишните модели и някой си блогър е казал “ в моите представи това се дължи на това, че вътре няма да има нито слушалки, нито зарядно”. И от там тръгва цялата тази истерия по този слух, а той се базира всъщност на предтавите на някой си.
  Така че дайте да изчакаме поне до към края на този месец и тогава вече ще можем да имаме по-реална представа за това какво ще представлява телефона и какво ще съдържа в комплекта си.
  iWolff
 • Казал някакъв си че МОЖЕЛО да няма зарядно и всички хейтъри наскачаха... Изчакайте поне да стане официално и тогава бързайте да се възмущавате! Освен това не помня някой да е твърдял че Apple са пуснали първи бързо зарядно та да се изтъква че в някои модели го имали преди 4години още....
  Темата е за съвсем друго нещо!
  pretorianec
 • А какво плюене и подигравки бяха за другите модели, че били скъпи, а не предлагали нищо.
  Телефон за 3000 лева без зарядно, звучи абсурдно, но пък са поредните, които ще спасяват планетата като търсят балами да плащат. Всички други могат да сложат бързи зарядни, само Епъл не могат, че даже и стандартното искат да махнат прецаквайки феновете си. Ама нищо, щом нямат против, да ги цакат и да плащат по няколко хиледарки за полупразна кутия. 11 про моделите са с бързо зарядно (18W USB-C). Аууу, че аз преди 4 години имах такова зарядно в телефон за 700 лева, който дори имаше ирисово разпознаване. Казваше се Microsoft Lumia 950.
  Явно сегашните 18W са по-специални :mrgreen:
  Spikul
 • Всички други могат да сложат бързи зарядни, само Епъл не могат, че даже и стандартното искат да махнат прецаквайки феновете си. Ама нищо, щом нямат против, да ги цакат и да плащат по няколко хиледарки за полупразна кутия. 11 про моделите са с бързо зарядно (18W USB-C).
  npet
 • Защо всеки трябва да има зарядно за 200$ в комлекта? Който има желание и пари ще си го купи, а който си дава 50% от заплатата за месечната вноската за айфончето ще си го зарежда с такова от Зрънчо и ще си свирка че е с айфон и че е спестил 200 $. Всички други могат да сложат бързи зарядни, само Епъл не могат, че даже и стандартното искат да махнат прецаквайки феновете си. Ама нищо, щом нямат против, да ги цакат и да плащат по няколко хиледарки за полупразна кутия.
  Вито
 • Радко Пиратко, в тема за ифоня, дали пиша за Андроид?
  Legolaself01
 • Какви 200 долара те гонят? То цялата сглобка е 200 долара.
  Legolaself01
 • Защо всеки трябва да има зарядно за 200$ в комлекта? Който има желание и пари ще си го купи, а който си дава 50% от заплатата за месечната вноската за айфончето ще си го зарежда с такова от Зрънчо и ще си свирка че е с айфон и че е спестил 200 $.
  danilov
 • За андроид потребителите ли говориш, че не разбрах?
  radko89
 • Нищо не плаши Зомбито. Направо да им раздадат един гол панел и готово.
  Legolaself01
 • Още ми е много интересна ситуацията в която някой се прибира вкъщи с чисто новото айфонче и осъзнава, че няма как да си го зареди... безценно. ;) Да, особено като имам:

  [img]https://i.ibb.co/58fCBVb/res-bb77081de5bd64addab826bd3016a401-full.jpg[/img]

  Много по-удобно ми е без кабели, а просто "хвърлям" телефона на поставката/пада и той се зарежда :D
  Същото важи и за AirPods кутията с безжично зареждане 8-)
  centur
 • Te поначало си се подиграват като не слагат бързи зарядни в комплектите, а трябва да се купят отделно... Eдва iPhone 11 и то само про модификациите получиха бързо зареждане в комплекта. Нищо, че обикновеният Айфон 11 е над 1500 кинта. Та да, за пари става въпрос, не екология.
  Вито