IFA няма да се състои в традиционния си формат и тази година

IFA няма да се състои в традиционния си формат и тази година

И тази година изложението за потребителска електроника IFA няма да се проведе в традиционния си формат. Новината за това идва малко повече от месец след като беше обявено, че събитието ще се завърне към провеждане на място в Берлин.

Организаторите цитират като причина несигурността в здравословен аспект свързана с пандемията от новия коронавирус и появата на нови негови вариант. Освен това се отчита загриженост по отношение на скоростта, с която се прилагат ваксините срещу вируса.

Това ще е втората година, в която IFA няма да се осъществи в традиционния си офлайн формат в Берлин. Миналата година събитието се проведе почти изцяло виртуално. Предстои да видим дали неблагоприятните фактори ще доведат до отмяната и на другото голямо технологично изложение в Европа, Мобилния конгрес в Барселона.

По план то трябва да се проведе през идния месец, а не както обичайно през февруари. Организаторите на събитието, GSMА, планират сериозни мерки за гарантиране сигурността и здравето на участниците и персонала. Тази година плановете са за ограничаване на участниците до 50 000 души спрямо 109 000 участника през 2019.

За съжаление на GSMA обаче редица компании обявиха, че няма да се включат на място в събитието. Сред тях са Samsung, Lenovo, Nokia, Ericsson, Sony и Oracle. Времето ще покаже дали отново няма да се стигне до отмяна на конгреса.

Източник: Messe Berlin