Новата портативна тонколона на Bang & Olufsen е водоустойчива

Новата портативна тонколона на Bang & Olufsen е водоустойчива

Познаваме датската компания Bang & Olufsen с нейните премиум аудио и видео продукти, а сред тях има и серия от Bluetooth тонколони, чиито цени могат да минат за достъпни. Най- новото предложение в тази линия се казва Beosound Explore и идва тъкмо навреме за летните ни приключения.

Засилена конкуренция при смартфоните с цена до 300 лв. през 2021

Засилена конкуренция при смартфоните с цена до 300 лв. през 2021

Устройството е високо 12 см и тежи около 630 грама, което се дължи на използвания в конструкцията алуминий. Според компанията неговото анодизирано покритие е специално и издържа по-добре на надраскване. В допълнение джаджата има рейтинг IP67, което я прави прахо- и водоустойчива.

В металния корпус са скрити два 1.8" широколентови говорители, които са настроени за употреба на открито. В комбинация с двата 30-ватови усилвателя от клас D говорителите осигуряват звук със сила 91 dB, а при басите силата е 59 dB. В допълнение Beosound Explore осигурява True360 звук, така че би трябвало да се чува добре от всяка посока.

Върху горната страна има бутони за контрол на плейбека и за силата на звука, а подобно на други тонколони и тук има опция за сдвояване на две устройства за получаване на стерео звук. Батерията се зарежда през USB-C и стига за 27 часа работа при слушане на музика със сила около 70dB. Устройството ползва Bluetooth 5.2 и вече се предлага в черно и зелено на цена 199 евро. През лятото очакваме и сребристо издание.