iFixit разглоби и Motorola Razr

Беше въпрос на време смартфонът със сгъваем дисплей Motorola Razr да се появи в офиса на iFixit, където да бъде детайлно разглобен за радост на всички, които искат да видят какво са постигнали инженерите на компанията. Като цяло разглобяването не се оказва лесна задача, а от сайта посочват голямата сложност на конструкцията, което несъмнено ще затрудни възможностите за ремонт.

Препоръчани оферти

За щастие, единствената нужна отвертка е T3 Torx, което е добра новина предвид практиката на другите компании. Снимките показват добре компонентите на модела, неговия специален механизъм на сгъване, който позволява плътното прилепване на двете части в затворено състояние, и батерията от две части с общ капацитет 2510 mAh.

В крайна сметка устройството получава оценка 1 от 10 по отношение възможността за ремонт, което се дължи именно на изключително сложната конструкция с множество лентови кабели. Сред другите негативи са запоеният за дънната платка USB-C порт, необходимостта от почти пълно разглобяване за смяна на батерията, както и нуждата от преборване на лепилото за фиксиране на панелите.

Източник: iFixit