iFixit с интересни разкрития за Pixel 3 XL

Дисплеят на Google Pixel 3 XL е произведен от Samsung. Това показа проверката на възможностите за ремонт на устройството, които бяха направени от iFixit. Разкритието е интересно с това, че само преди година панелите за предшестващия модел бяха дело на LG Display и очевидно от Google са решили да сменят доставчика. Смартфонът е получил оценка на възможностите за ремонт 4 от 10, което е обичайно за флагманите от последните години. От iFixit са открили, че използваните винтове са стандартни Torx T3, което определено улеснява разглобяването.

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

Демонтажът на батерията също е направен с мисъл за лесна подмяна.Това обаче не може да се каже за евентуална подмяна на дисплея, която изисква цялостно разглобяване на телефона. Другата лоша новина е използването на изключително много лепило при задния стъклен панел, което затруднява в голяма степен неговото сваляне. Подобно е положението с NFC антената, която е залепена върху батерията, както и с високоговорителите, които са залепени за долната част на шасито.

Достъпът до дъщерната платка, която съдържа USB-C порта, слота за SIM карта и антената, също е труден и изисква разпечатване на отделението за високоговорителите. От iFixit също са открили, че дънната платка на Pixel 3 XL е покрита със сериозно количество термална паста, която трябва да подпомогне отвеждането на топлината към шасито. Разглобяване на по-малкото устройство показва, че то използва дисплей на LG Display.

Източник: iFixit (1), (2)