Innostream в България

Innostream в България
В хотел Radisson SAS – София, представители на южнокорейската компания Innostream заявиха на пресконференция намеренията си да стъпят на Балканския полуостров чрез представителството си в България.
Създадена през 2000 година, Innostream е нова компания в мобилните комуникации, но благодарение на добрия си мениджмънт и познаване на пазара се развива бързо. През 2001 продадените мобилни телефони са 300 хил. (само за тайванския пазар). Компанията се развива бързо на китайския и американския пазар, като до края на 2004 година е предвидена продажба на 3 милиона мобилни телефона. В Европа Innostream е позната главно с модела си INNO90. Южнокорейската компания поддържа добри контакти с големи мобилни оператори като Orange в Холандия и Vodafone във Великобритания.
На пресконференцията бяха показани новите модели на компанията. Основно бе представен INNO 90 – трибандов телефон с два цветни дисплея, като вътрешният изобразява 262К цвята. Телефонът притежава и камера с максимално разширение на снимките 640 x 480 точки, записва и видеоклипове. Подробно представяне на INNO90 можете да прочетете http://mobilebulgaria.com/test.php?id=14 .
Интерес предизвикаха два модела: INNO 55 и INNO 50.
INNO 50 е първият слайд телефон на компанията. Той е трибандов и е оборудван с камера, поддържа MMS, WAP, полифонични мелодии и възможност за използване на .MP3 файлове след допълнителна обработка за входящи позвънявания. Размерите на този модел са 42 x 85 x 21,8 мм. Както и при модела INNO 90, се поддържа технология VIS (Vector Image System).
INNO 50 има интегрирана 1,3-мегапикселова камера, стереозвук и може да запише до 400 снимки във вътрешната си памет.
Другите модели, които компанията ще пусне на пазара през 2005 година, бяха показани чрез видеопрезентация: INNO A10 с интегрирана 64MB памет и ИННО А20 с MMC слот и 1,3-мегапикселова камера.
Най-вероятно на българския пазар ще се появят INNO 50, 55, 75, както и флагманът INNO 90.