Инсталирането на услугите на Google в Huawei Mate 30 Pro е съвсем лесно

Инсталирането на услугите на Google в Huawei Mate 30 Pro е съвсем лесно

Все още не знаем кога и дали смартфоните от серията Huawei Mate 30 ще достигнат до Европа, но все пак имаме надежди това да се случи - иначе защо компанията проведе премиерата им в Европа и обяви цени в евро. Припомняме, че моделите не включват услугите и приложенията на Google като следствие от действията на американското правителство срещу Huawei, което не е проблем за продаваните в Китай смартфони, но е голям минус за потребителите от всички останали пазари.

За щастие инсталирането на липсващите Google Play Services е изключително лесно, което за минути превръща Mate 30 Pro в "нормален" смартфон с Android с достъп до Play Store и всички останали приложения и услуги на компанията. Това показва експеримент на сайта 9to5google, който споделя и стъпките, през които трябва да се премине. По очевидни причини Huawei не може да инструктира потребителите да направят това сами, а освен това подобни действия биха могли да са в противоречие с гаранционните условия, така че предстои да разберем как точно ще се развият нещата.

На практика е достатъчно да посетите адреса www.lzplay.net и след това да изтеглите и инсталирате файла, който е поместен в страницата. Приложението се нарича Google Service Assistant и има за цел да обнови китайските телефони на Huawei с Play Store и всички необходими компоненти за работа на приложенията и услугите на Google за Android. Въпреки името му американската компания няма нищо общо с него, а освен това в сайта няма никаква информация кой стои зад него, така че го имайте предвид.

По време на инсталация трябва да дадете различни разрешения за достъп до системните ресурси, за да може приложението да свърши работата си да обнови всички нужни компоненти. Ще поиска и да стане администратор на устройството, което също е част от този процес. След това ще последва изтегляне на всички елементи на GMS (Google Mobile Services) и на практика това е всичко. Остава да се впишете със своя акаунт в Google и да изтеглите от Play Store всичко останало, от което се нуждаете, а евентуални проблеми се отстраняват с рестарт на устройството.

Според 9to5google всичко това отнема по-малко от 10 минути, а след това можете да деинсталирате Google Service Assistant, защото то вече не ви трябва. На теория след тази процедура не би трябвало да имате достъп до Google Pay, а някои приложения с DRM може би няма да работят, защото устройството не е сертифицирано. Въпреки това 9to5google показва, че Google Pay работи без проблем за безконтактни разплащания с Monzo. Актуалната версия на Netflix също отказва работа с телефона, но няма проблем, ако заредите ръчно по-старо издание.

Повече технически детайли около инсталирането на услугите на Google и предизвикателствата пред това има в XDA Developers.

Източник: 9to5google, Android Central

Оферти на деня

 • На руутнат телефон и още повече с някакъв РОМ, никога не слагаш данни за карти, банкиране, някой важни акаунти. Иначе на немодифициран телефон може всичко да слагаш. Приложенията за плащане са добре защитени. Освен това те използват виртуална сметка, а не реалната. Слагал съм пиратски софтуер на айфони, андроиди и т.н.

  Между другото тези копелета от Майкрософт след последната актуализация на Уин10 само проблеми ми създават. Рестартират ми лаптопа при всяко пускане 🤬
  Това мнение е популярно, вестникарско, Полу-вярно.
  Ако не знаеш калво правиш, по-добре наистина не слагай някакви хакове и рут инструменти от неизвестни сайтове и флашки. Наистина може да ти изтрият или откраднат информацията.
  Обаче щом толкова не разбираш е много вероятно пак да ти я откраднат - вероятно не различаваш добре всички видове фишинг, пазаруваш понякога във фалшиви сайтове, дал си доста разрешения на абсолютно неадекватни приложения и без руут.
  Докато ако слагаш руут и ром с отворен код от известен източник като xda от дивелъпър с добра история, знаеш как да се пазиш от фишинг, спираш рекламите и спама успешно, никой нищо няма да ти открадне.
  tzincbg
 • Недей така, сега ще ти обяснят колко си глупав, че искаш да ползваш шпионските услуги на Гугъл вместо, да ги замениш с шпионските услуги на китайците... Пък, ако кажеш, че не искаш и €1000+ да дадеш, за този невероятен, уникален, единствен по рода си (възможно с извънземен произход) смартфон, ще бъдеш анатемосан и обявен, за технически неграмотен... :D
  Ванката
 • Ама да ги махат бе, те искат да ме следят, не аз тях. Много глупава забрана. Абе стига сега, гугъл услугите са си супер. И липсата им в Mate 30 си е проблем. Още повече, след като се предприемат мерки, да се ограничи добавянето им.
  board
 • Стара новина. Вече е невъзможно
  pavel5044
 • Ама да ги махат бе, те искат да ме следят, не аз тях. Много глупава забрана.
  tzincbg
 • -
  npet
 • Стига сте се дрънкали, вече не може.Приложението е свалено от разработчика. Лесно, лесно, еми явно вече не е толкова лесно да се качат.

  https://9to5google.com/2019/10/01/huawei-mate-30-pro-can-no-longer-install-google-apps-as-researcher-exposes-backdoor/
  board
 • -
  npet
 • Стига сте се дрънкали, вече не може.Приложението е свалено от разработчика.
  AVKansazov
 • Никой нормален няма да си купи скапания китайски телефон ,ще му инсталира разни шитни който ще имат достъп до кредитните му карти.Колко трябва да си прост да дадеш за това 1000€? Даже няма смисъл да си чешем езиците . Имат достъп в наплашените ви мозъци само.
  tzincbg
 • Ако заговорим за хак и рут или пиратски програми. Колко ли от принципните (неинсталиращи приложения от неизвестни източници) ще споделят уменията си?
  geleto_
 • Никой нормален няма да си купи скапания китайски телефон ,ще му инсталира разни шитни който ще имат достъп до кредитните му карти.Колко трябва да си прост да дадеш за това 1000€? Даже няма смисъл да си чешем езиците .
  Gilespi
 • Който търси намира. Просто начините са с китайски приложения, които не изискват рут или отключване на телефона. След манипулациите се деинсталира въпросното приложение ! Считам, че тепърва ще излизат подобни приложения ! При руснаците в 4pda.ru бяха писали за още няколко начина !
  Боби13
 • -
  npet
 • И целия китайски народ ще има достъп до всичко в телефона A сега целият американски и ще се съберат с целия китайски 😉
  Боби13
 • И целия китайски народ ще има достъп до всичко в телефона
  Gilespi
 • [url]https://xakep.ru/2019/09/26/android-246/[/url]
  kimy
 • Аз това го повтарям тук, некви разбирали ми викат, че не било така, трудно щяло да е, ама ей на.
  Колкото до достъпа - ако гугъл ви е с двустепенба защита, няма проблем.
  tzincbg
 • Всеки има глава на раменете си, но определено не е преброяване на овцете :) И не е единственият лесен начин за инсталиране на Гугъл услугите ! А който го е страх от мечки в гората да си седи под ябълковото дърво !
  Боби13
 • -
  npet