Intel започва производството на чипове Medfield с LTE възможности

Intel започва производството на чипове Medfield с LTE възможности
Директорът в Intel Сумит Сял, който отговаря за маркетинга на продуктите, е споделил с TechCrunch, че компанията вече е започнала производството на LTE версии на чипсета Medfield за смартфони, както и на многоядрени версии на същия, и се надява да ги представи до края на годината заедно с някои LTE продукти. Масовото производство се очаква да бъде през 2013 г., а междувременно от компанията работят по съвместимостта на приложенията за Android с х86 архитектурата. Последното може да се окаже и сериозен препъникамък за Intel, тъй като за момента последно представеният Motorola RAZR i например не може да работи с браузъра Chrome, въпреки че от Motorola обещаха, че докато телефонът стигне до пазара, този проблем ще бъде разрешен.

Що се отнася до производството на многоядрени процесори Medfield, най-напред ще видим двуядрените, а от компанията продължават да мълчат по въпроса за четириядрените мобилни процесори Atom. Според Сял обаче от Intel няма защо да се притесняват, тъй като системата, която използват, на практика осигурява по две нишки на всяко ядро и така двуядрените чипове могат да работят като четириядрени.

  • Бъди по-конкретен. В кои отношения, според теб, Medfield изостава пред конкурентните SoC решения. Крайно не съм съгласен, че изостава пред Tegra.
    Wishmak3r
  • Ама за какво му е на човек Chrom - само за да каже че го има !?! Той и без това за нищо не става... Излъгах - ако искаш да си претовариш паметта и процесора - да става. :D
    3x4d