Интерактивната книга PRAELUDIUM ще ви предизвика със своите пъзели

Интерактивната книга PRAELUDIUM ще ви предизвика със своите пъзели

Лятото е време за приключения и пътешествия, но за мнозина е и време за мързелуване с интересна книга в ръка. Ако обичате предизвикателствата и книгите-игри, които ви карат да се замислите, за да стигнете до финала, може би този български проект е точно за вас. Той е дело на пловдивски семеен екип, който през 2014 създава първата ескейп стая в града, но сега се пробва в нов жанр - този на книгите-предизвикателства.

Първата им интерактивна книга се казва PRAELUDIUM, а в нея са съчетани интересна история с елементи на трилър, подходящо музикално оформление и звукови ефекти, специално създадени графики и различни пъзели и загадки, които трябва да решите, за да продължите напред. Приложението е налично за Android и iOS и е напълно безплатно, но при поискване на жокер се показват реклами. Има опция за премахването на рекламите с еднократно заплащане на 4.99 лв., което активира някои други екстри, но най-важното – подкрепя създателите.

Според авторите книгата може да се прочете за 3 – 4 часа и това сигурно е така, но ние се запънахме още на първата загадка, така че не очаквайте нещо прекалено лесно. На разположение обаче има достатъчно жокери, които да ви помогнат. Като цяло, в поредицата са планирани множество заглавия, така че ще е интересно да видим как ще се развие идеята – продължението например ще е с продължителност 4 – 5 часа. PRAELUDIUM е налично на английски, немски, френски, испански, руски и български, което означава, че може лесно да достигне до голяма аудитория от почитатели на интерактивните четива.

Оферти на деня

  • Вече чета и решавам загадките
    Боби13