iOS 12.1.2 адресира забраната за продажби на iPhone в Китай

Както писахме миналата седмица, Apple подготвя ъпдейт на iOS, който трябва да отговори на забраната на продажбите на iPhone в Китай като следствие от съдебно решение по заведено от Qualcomm дело. Ъпдейтът с номер 12.1.2 е вече факт. Интересното в случая е, че новата версия е налична ексклузивно за iPhone, но не и за таблетите iPad. Новото издание на операционната система оправя бъгове с активацията на eSIM на iPhone XR, iPhone XS и iPhone XS Max, както и проблем, който е довел до липса на връзка с мобилната мрежа в Турция.

По-интересната част е, че iOS 12.1.2 има отделна версия за Китай. Тя отстранява използването на патентите на Qualcomm, заради които се стигна до забрана за продажба на всички телефони на Apple от iPhone 6 до iPhone X в страната. Тази корекция очевидно е предвидена единствено за Китай и не се споменава в списъка с новости за другите региони. Отново само за потребителите в Китай е добавена и нова анимация при принудително затваряне на програми, което вероятно е свързано с патентите на Qualcomm.

Източник: MacRumors

  • И масово забрани на аЙфоните да имат връзка със света - масово хората се оплакват, че са изгубили мобилната връзка, а при свързване към WiFi направо си забива у-то. Качество от епъл както винаги.
    PoceH_BS
  • Весели празници :) Хо Хо Хо
    admin