iOS 13.6 включва новата опция за отключване на кола с iPhone

iOS 13.6 включва новата опция за отключване на кола с iPhone

Apple пусна новата версия на iOS 13.6, която вече е достъпна за съвместимите устройства. Основната новост в този ъпдейт е функцията, която ползва NFC възможностите на iPhone, за да отключи съвместими автомобили. Тя беше представена официално по време на конференцията WWDC и изглежда е готова за публичен достъп.

NFC ключовете са защитени в Secure Enclave и ще могат да бъдат споделяни и с други потребители на iOS през Messages за осигуряване на временен достъп до автомобила. Налична е опция за персонализиране на профили, като по този начин ще могат да бъдат давани частичен или пълен достъп до автомобила. Първият автомобил, който поддържа отключване по този начин, е новият BMW 5 Series.

Функцията Power Reserve позволява използването на телефона за отключване на колата до пет часа след изтощаване на батерията му. Налични са и промени в приложението Health, което включва нова категория симптоми, включително температура, кашляне, раздразнено гърло и др. Те могат да се споделят и с външни приложения. Освен това са отстранени някои бъгове, въведени са други подобрения, както и нови функционалности в Apple News.

Източник: 9To5Mac