Sony се готви за голямо търсене на PlayStation 5

Sony се готви за голямо търсене на PlayStation 5

Sony изглежда очаква сериозен потребителски интерес към следващата си конзола PlayStation 5. За това подсказва информация от Япония, според която компанията е поръчала производството на с поне 50% повече конзоли от първоначално предвиденото.

Предварителните разчети на Sony са били за производството на около шест милиона конзоли през 2020, но данни на Nikkei сочат, че тази цифра вече е завишена до около 9 милиона. Според Bloomberg броят може да достигне дори 10 милиона.

И двете издания отдават по-високите очаквания на повишеното търсене на решения за забавления в домашни условия заради пандемията от новия коронавирус. Ако компанията успее да продаде такъв брой конзоли, то ще сме свидетели на доста сериозен ръст спрямо предствянето на PS4. Тя беше пусната през ноември 2013 и постигна 4.2 милиона продажби до края на същата година.

Междувременно и Facebook засилва производството на шлемовете за виртуална реалност Oculus, като по данни на Nikke, през второто полугодие компанията иска да продаде до 2 милиона броя от тях. Това би представлявало ръст с до 50% спрямо доставките през цялата изминала година. Този месец Facebook ще започне и масовото производство на нов шлем, но засега няма допълнителни данни за него.

Източници: Nikkei Asian Review, Bloomberg