iOS 13 вече е в 50% от всички смартфони iPhone

iOS 13 вече е в 50% от всички смартфони iPhone

Въпреки наличието на редица бъгове в първоначалната версия на iOS 13, това изглежда не пречи на потребителите да преминават към новата операционна система, като 50% от собствениците на съвместимите устройства вече са направили тази крачка. Постижението е сериозно, като имаме предвид, че става в рамките на 26 дни от пускането на софтуера, но е по-слабо от преминаването към iOS 12, когато този процент беше отчетен след 23 дни. Ако се вземат предвид само закупените през последните четири години модели iPhone, показателят скача до 55%.

Резултатите са на базата на смартфоните, които се свързват с магазина за приложения App Store. Те показват, че 41% от тях използват iOS 12, а 9% са с по-стара версия. При iPad OS показателите са малко по-ниски - 33% от всички таблети iPad са с новата операционна система, а при по-новите модели процентът е 41. Спрямо Android положението очаквано е значително по-добро, но трябва да отчетем, че там операционната система се използва от множество производители, а от известно време Google спря да публикува информация за разпространението на различните версии.

Източник: Apple

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Важното е, че работи. В краен случай в Google play ти показва само по-старата версия, която си работи, а в още по-краен, когато там вече няма, си теглиш apk-то. Разбира се няма да стане с финансово приложение като revolut, което винаги трябва да е актуално, за да е сигурно, но и без това на старите Андроид версии има непоправими уязвимости и е по-добре да не се ползват за финанси.
    Не винаги стар телефон значи липса на нов Андроид обаче.
    Напр. за Redmi 2, който дойде с киткат 4.4 и официално има ъпдейти до 5.1, има ромове с 8.1, на които работи всичко и 9.0, на които работи всичко без VOLTE.
    tzincbg
  • -
    npet

  • Моля не преувеличавай, почти всички приложения работят от Андроид 6 нагоре, а дори да си с по-стар, за повечето има по-стари версии в нета.
    Редовното оправдание :lol:
    Имало стари версии на програмите съвместими на по-стари издания на Android :D
    Нямаше ли да е по-добре всички Android устройства да са актуални и да ползват най-новите версии на програмите, които имат - само, че китайците бълват на килограм, защото "дори да си с по-стар, за повечето има по-стари версии в нета." :lol: :lol: :lol:
    centur
  • Това, че Google не публикува данни, не значи че ги няма - Android 9 е на 13 месеца, а разпространението му е около 11,5 % - тоест нищо. По първоначални данни разпространението на Android 10 е още по-бавно (засега). Ти не разбираш ;) те са обновени. Ще кажат че имат най-новата версия на Мяу (миуи 11), 2-3 нови уиджета, а на другиче чe са им добавили нови икони и емоджита в клавиатурата. Най-голямата драма е при андроид програмистите - трябва да им върви на орел, рак и штука телефони. Съгласен съм ☺, ама 🤔 ... след 9/10 месеца искаш да ползваш приложението Х , но то ти казва : ааа чакай, трябва да имаш Android 99... , който за теб ще го има след 1 година, а по-вероятно - никога. Та това е един от начините за принуда потребителите да се МЪЧАТ за по-по-нови 📲. Ама те са 1200€ , а догодина 1400€ ... и след 2 години (3) ⏭ пак отново 😀 . Моля не преувеличавай, почти всички приложения работят от Андроид 6 нагоре, а дори да си с по-стар, за повечето има по-стари версии в нета.
    tzincbg
  • Това, че Google не публикува данни, не значи че ги няма - Android 9 е на 13 месеца, а разпространението му е около 11,5 % - тоест нищо. По първоначални данни разпространението на Android 10 е още по-бавно (засега). Ти не разбираш ;) те са обновени. Ще кажат че имат най-новата версия на Мяу (миуи 11), 2-3 нови уиджета, а на другиче чe са им добавили нови икони и емоджита в клавиатурата. Най-голямата драма е при андроид програмистите - трябва да им върви на орел, рак и штука телефони. Хах, да, гледах репортаж от едно студио за игри - на бялата дъскa:
    Най-горе името на играта.
    Отдолу:
    IPhone 6-Jane
    Iphone 7-Peter
    Iphone 8- Jansen
    Xiaomi Redmi 5 - Ivan
    Pocophone - Julia
    Oneplus 5 — Thomas
    Galaxy S8 - Suzan и т. н.
    tzincbg
  • Това, че Google не публикува данни, не значи че ги няма - Android 9 е на 13 месеца, а разпространението му е около 11,5 % - тоест нищо. По първоначални данни разпространението на Android 10 е още по-бавно (засега). Ти не разбираш ;) те са обновени. Ще кажат че имат най-новата версия на Мяу (миуи 11), 2-3 нови уиджета, а на другиче чe са им добавили нови икони и емоджита в клавиатурата. Най-голямата драма е при андроид програмистите - трябва да им върви на орел, рак и штука телефони. Съгласен съм ☺, ама 🤔 ... след 9/10 месеца искаш да ползваш приложението Х , но то ти казва : ааа чакай, трябва да имаш Android 99... , който за теб ще го има след 1 година, а по-вероятно - никога. Та това е един от начините за принуда потребителите да се МЪЧАТ за по-по-нови 📲. Ама те са 1200€ , а догодина 1400€ ... и след 2 години (3) ⏭ пак отново 😀 .
    Kuzmanow
  • -
    npet
  • Единственото хубаво нещо в iOS. Ако си на Android чакаш 6/8 месеца и се оказва, че вече има следваща версия. Това, че Google не публикува данни, не значи че ги няма - Android 9 е на 13 месеца, а разпространението му е около 11,5 % - тоест нищо. По първоначални данни разпространението на Android 10 е още по-бавно (засега❕).
    Kuzmanow