iOS 13 вече е в 50% от всички смартфони iPhone

iOS 13 вече е в 50% от всички смартфони iPhone

Въпреки наличието на редица бъгове в първоначалната версия на iOS 13, това изглежда не пречи на потребителите да преминават към новата операционна система, като 50% от собствениците на съвместимите устройства вече са направили тази крачка. Постижението е сериозно, като имаме предвид, че става в рамките на 26 дни от пускането на софтуера, но е по-слабо от преминаването към iOS 12, когато този процент беше отчетен след 23 дни. Ако се вземат предвид само закупените през последните четири години модели iPhone, показателят скача до 55%.

Резултатите са на базата на смартфоните, които се свързват с магазина за приложения App Store. Те показват, че 41% от тях използват iOS 12, а 9% са с по-стара версия. При iPad OS показателите са малко по-ниски - 33% от всички таблети iPad са с новата операционна система, а при по-новите модели процентът е 41. Спрямо Android положението очаквано е значително по-добро, но трябва да отчетем, че там операционната система се използва от множество производители, а от известно време Google спря да публикува информация за разпространението на различните версии.

Източник: Apple

Оферти на деня

 • Важното е, че работи. В краен случай в Google play ти показва само по-старата версия, която си работи, а в още по-краен, когато там вече няма, си теглиш apk-то. Разбира се няма да стане с финансово приложение като revolut, което винаги трябва да е актуално, за да е сигурно, но и без това на старите Андроид версии има непоправими уязвимости и е по-добре да не се ползват за финанси.
  Не винаги стар телефон значи липса на нов Андроид обаче.
  Напр. за Redmi 2, който дойде с киткат 4.4 и официално има ъпдейти до 5.1, има ромове с 8.1, на които работи всичко и 9.0, на които работи всичко без VOLTE.
  tzincbg
 • -
  npet

 • Моля не преувеличавай, почти всички приложения работят от Андроид 6 нагоре, а дори да си с по-стар, за повечето има по-стари версии в нета.
  Редовното оправдание :lol:
  Имало стари версии на програмите съвместими на по-стари издания на Android :D
  Нямаше ли да е по-добре всички Android устройства да са актуални и да ползват най-новите версии на програмите, които имат - само, че китайците бълват на килограм, защото "дори да си с по-стар, за повечето има по-стари версии в нета." :lol: :lol: :lol:
  centur
 • Това, че Google не публикува данни, не значи че ги няма - Android 9 е на 13 месеца, а разпространението му е около 11,5 % - тоест нищо. По първоначални данни разпространението на Android 10 е още по-бавно (засега). Ти не разбираш ;) те са обновени. Ще кажат че имат най-новата версия на Мяу (миуи 11), 2-3 нови уиджета, а на другиче чe са им добавили нови икони и емоджита в клавиатурата. Най-голямата драма е при андроид програмистите - трябва да им върви на орел, рак и штука телефони. Съгласен съм ☺, ама 🤔 ... след 9/10 месеца искаш да ползваш приложението Х , но то ти казва : ааа чакай, трябва да имаш Android 99... , който за теб ще го има след 1 година, а по-вероятно - никога. Та това е един от начините за принуда потребителите да се МЪЧАТ за по-по-нови 📲. Ама те са 1200€ , а догодина 1400€ ... и след 2 години (3) ⏭ пак отново 😀 . Моля не преувеличавай, почти всички приложения работят от Андроид 6 нагоре, а дори да си с по-стар, за повечето има по-стари версии в нета.
  tzincbg
 • Това, че Google не публикува данни, не значи че ги няма - Android 9 е на 13 месеца, а разпространението му е около 11,5 % - тоест нищо. По първоначални данни разпространението на Android 10 е още по-бавно (засега). Ти не разбираш ;) те са обновени. Ще кажат че имат най-новата версия на Мяу (миуи 11), 2-3 нови уиджета, а на другиче чe са им добавили нови икони и емоджита в клавиатурата. Най-голямата драма е при андроид програмистите - трябва да им върви на орел, рак и штука телефони. Хах, да, гледах репортаж от едно студио за игри - на бялата дъскa:
  Най-горе името на играта.
  Отдолу:
  IPhone 6-Jane
  Iphone 7-Peter
  Iphone 8- Jansen
  Xiaomi Redmi 5 - Ivan
  Pocophone - Julia
  Oneplus 5 — Thomas
  Galaxy S8 - Suzan и т. н.
  tzincbg
 • Това, че Google не публикува данни, не значи че ги няма - Android 9 е на 13 месеца, а разпространението му е около 11,5 % - тоест нищо. По първоначални данни разпространението на Android 10 е още по-бавно (засега). Ти не разбираш ;) те са обновени. Ще кажат че имат най-новата версия на Мяу (миуи 11), 2-3 нови уиджета, а на другиче чe са им добавили нови икони и емоджита в клавиатурата. Най-голямата драма е при андроид програмистите - трябва да им върви на орел, рак и штука телефони. Съгласен съм ☺, ама 🤔 ... след 9/10 месеца искаш да ползваш приложението Х , но то ти казва : ааа чакай, трябва да имаш Android 99... , който за теб ще го има след 1 година, а по-вероятно - никога. Та това е един от начините за принуда потребителите да се МЪЧАТ за по-по-нови 📲. Ама те са 1200€ , а догодина 1400€ ... и след 2 години (3) ⏭ пак отново 😀 .
  Kuzmanow
 • -
  npet
 • Единственото хубаво нещо в iOS. Ако си на Android чакаш 6/8 месеца и се оказва, че вече има следваща версия. Това, че Google не публикува данни, не значи че ги няма - Android 9 е на 13 месеца, а разпространението му е около 11,5 % - тоест нищо. По първоначални данни разпространението на Android 10 е още по-бавно (засега❕).
  Kuzmanow