iOS 9.3 носи проблеми за някои потребители на iPhone 6s и iPhone 6s Plus

iOS 9.3 носи проблеми за някои потребители на iPhone 6s и iPhone 6s Plus

Оказва се, че проблемът с iOS 9.3, за който писахме миналата седмица, не е единственият с най-новата версия на платформата. След като Apple също така бързо реагираха и пуснаха нова версия на софтуера, която да позволи на потребителите да обновят софтуера си, без да им е необходима парола за Apple ID, се появи нов проблем, този път свързан с iPhone 6s и iPhone 6s Plus. Много потребители се оплакват във форумите на Apple, че приложения като Safari, Mail, Notes и Messages не работят както трябва.

Препоръчани оферти

Когато някой потребител се опита да проследи интернет връзка, вместо тя да отвори съответната страница, приложението или директно спира да работи и се затваря, или пък застива на екрана. Изглежда засега проблемът се наблюдава най-вече при новите модели телефони, въпреки че има потребители и с по-стари телефони, които съобщават за същия проблем. Според някои потребители спирането на JavaScript разрешава проблема със Safari, но това може да се разглежда като временно решение. Други потребители пък напомнят, че при iOS 9.2.1 също е имало подобен проблем. Засега от Apple не са коментирали ситуацията.

Междувременно от сайта 9to5mac смятат, че нестабилната работа на телефоните може би се дължи на външни приложения, които са инсталирани в устройствата. Направен е и експеримент с инсталирането на приложението Booking.com в добре работещи iPhone 6 и iPad Pro, което е довело до забиване на браузъра Safari при продължително натискане върху уеб връзки. Този проблем обаче е останал и след деинсталиране на приложението, така че е добре да не пробвате сами това.

Източник: Apple, 9to5mac