iOS най-сетне може да се сдобие с официален файлов мениджър

iOS най-сетне може да се сдобие с официален файлов мениджър

10 години след премиерата на iPhone Apple най-сетне се кани да включи в iОS файлов мениджър. Това стана ясно броени часове преди началото по-късно днес на годишната конференция за разработчици WWDC, на която очакваме Apple да обяви следващите издания на основните си софтуерни платформи – iOS и macOS. Появата на приложението беше разкрита от появата в App Store на страница за софтуер на име Files, който е разработен от Apple. Премиерата на този системен инструмент може да бъде заедно с тази на iOS 11.

Засега няма повече информация за приложението, което е описано просто като “Files app for iOS”, а от другите детайли става ясно, че то изисква iOS 11 или по-нова версия на платформата. Съществуването на страницата беше открито от разработчик, който посочва, че приложението поддържа само 64-битови устройства, а това подкрепя слуховете, че с iOS 11 Apple възнамерява да прекрати поддръжката на 32-битов софтуер. Не е изключено появата на Files в App Store да подсказва, че подобно на много от останалите фабрични приложения в iOS то ще може да бъде изтрито от потребителите. По подобен начин своя страница в магазина получи и приложението Activities.

Източник: 9to5mac

 • Аз лично позвам двете os айфона е уникална машина но само когато е джейлнат ако не е просто не е смарт функционален е колкото нокия с фенерче немога да си представя телефон без файл мениджър
  Vasil977
 • И аз правя същото. Но предпочитам на PC като свържа телефона. Говоря за ФМ на телефона.За специални цели е нужен руут и друг ФМ. С новите версии на Андроид на мен вече не ми е нужен.
  buttman
 • [Quote]Ако ги питаш феновете на марката, ще кажат че не им е притрябвало - както бързото зареждане и доста други.[/Quote] Оказах се прав още в третото мнение. Сигурен съм, че ако айфон 8 излезе с черно-бял екран то тогава и цветният ще бъде напълно излишен. [Quote]Ок. Но това мога да го направя и като свържа телефона с лаптопа.[/Quote] То и огън се пали с два камъка, но всеки залага на запалки и кибрити последните няколко века. [Quote]Вместо да плямпаш, по-добре кажи какво толкова правиш с файловия мениджър в телефона.[/Quote] Аз лично си подреждам в телефона всякаква информация, която ми трябва по някакъв начин - музика, клипове, документи, снимки. 1. Подреждам си файловете свалени от нета или от лаптопа в определена подпапка(например музика - китайска, руска, американска, рок, поп, джаз и т.н.; подерждане на снимки по албуми; документи по направление - човешки ресурси, логистика; снимки по албуми - 6 май; 1 май; Виена и т.н., инсталационни файлове). 2. Групово преместване, триене, копиране на файлове. Това гарантира лесна подредба и бърз достъп до тях. За мен това е основно приложение, без което телефона е напълно неизползваем.
  velnsl
 • [Quote]99% от посоченото мога да го направя и без ФМ в телефона.[/Quote] Нищо не можеш. И за нищо не ставаш. И не само в тази област. И не само тук. Страшно ми напомняш за един колега, който си купи смартфон Доги Титан 2 защото....с него се чупели орехи.
  СтенлиРойс
 • Опит за обобщение: от двете възможности, да го имаш, или да го нямаш - по-добре е да го имаш. Аз лично предпочитам да го има. Отдавна не съм имал iphone, но ос без файлов диспечер ми стои леко осакатена. Браво на епъл, че го добавят. Може да дръпнат и по-друг вид потребители.
  andro9060777
 • Това за какво ги имаш тези неща непотребни явно за теб като не знаеш как се ползват
  Vasil977
 • 99% от посоченото мога да го направя и без ФМ в телефона.
  buttman
 • Точка 6. едва ли ще я има като възможност в iPad
  Rozoveca
 • [Quote]Това не ми прилича на отговор. Още веднъж: За какво използвате ФМ в телефона си?[/Quote] Нямам опит в обясненията към психично болен мазохист:X За каквото го ползваш в компютъра, затова го ползват всички, затова го ползвам и аз. Файл-мениджъра ми е основно приложение. 1. Изтривам, копирам, премествам файлове 2. Изпращам файлове по bluetooth, skype, messenger, wi-fi direct. 3. Качвам файл или папка в облака. 4. Архивирам-, разархивирам файл или папка 5. Търся файлове 6. Имаш достъп до .data, .obb и кеш-файлове. Ако ги подмениш, с някой, който има прогрес и покупки в някое приложение, ще получиш всичко. 7. Инсталирам файлове. Запазил съм старите версии на някой приложения. 8. Само натискаш върху файла и той се стартира с необходимото приложение. 9. Имам скрита папка. 10. Имам информация за всеки файл или папка. Вид, размер, разширение. И т.н.. 11. Почиствам системата от ненужни файлове, реклами или папки Може и още да има, но сега не се сещам.
  СтенлиРойс
 • [Quote]Някой би ли обяснил как този файлов мениджър ще помогне на простия потребител[/Quote] Това би било абсолютно безсмислено упражнение, все едно на негър в Африка да обясняваш какво е сняг... :D:D:D
  PoceH_BS
 • Някой би ли обяснил как този файлов мениджър ще помогне на простия потребител, в случая аз..имам iPad и iPhone, ще мога ли вече да си свалям песни от облака на таблета, или?
  Rozoveca
 • [Quote]Ок. Но това мога да го направя и като свържа телефона с лаптопа. E c Android го можем и без лаптоп.
  tzincbg
 • iOS има ъпдейти в моммента последна версия е 10.3.2 С 4S ... да е било iOS 8
  Баце Генчо
 • Едни караници тук. Нека поне и аз споделя какво правя- купувам s моделите. 3GS, 4S, 5S , 6S като версии са подобрени. Един телефон максимум 2,5 години. :D Не ровичкам, ползвам офис, и браузър. Това което бавно и трудно идва до европа е моделът на работа и мислене. Ако сте гледали презентацията с новия айпад химикал и хартия са отживелица.
  Баце Генчо
 • iOS последно съм ползвал с iPhone 4S, не знам как е сега.
  buttman
 • Ок. Но това мога да го направя и като свържа телефона с лаптопа. Изключване на звука от камерата го имам като опция.
  buttman
 • Това е добре и необходимо, но вече не е иновативно.
  tzincbg
 • Съдейки по намеренията на авторите на опер.с-ма, изглежда ФМ е необходим. Даже не изразявам собствено мнение, за необходимостта му. Такова е евентуално намерение на Създателите. Значи са го оценили като необходим атрибут. С времето дочувам, че и амолед дисплея ще го оценят по достойнство. На хоризонта в Купертино, като дребна точка се виждат Glance screen и безжично зареждане ;)
  andro9060777
 • Файлов мениджър ползвам за да си разархивирам и подредя документите в правилната папка. За да сложа ред в музика, снимки и др. За да синхронизирам с няколко облака, вградени в него, без да ползвам други програми,заз да изтрия лесно големи излишни файлове/папки. За споделяне на цяла папка по bluetooth или произволна колекция от файлове. За изтриване на звука на щракане на камерата,за промяна на стартиращата анимация, когато вече не ми харесва.
  tzincbg
 • Точно това правят някои. Случка от живота - човека Х си е изтрил папка "Program Files" защото заемала много място :D:D:D
  petar258