iPad Air 2 е с дебелина едва 6,1 мм

iPad Air 2 е с дебелина едва 6,1 мм
Apple не изневери на традицията и в последното си медийно събитие за годината представи останалите хардуерни допълнения към продуктовото си портфолио. Най-интересни за нас се оказват обновените версии на таблетите на компанията, от които вече са продадени общо 225 милиона броя. Както вече разбрахме, благодарение на грешка на Аpple, която публикува ден по-рано ръководство с имената и снимки на устройствата, таблетите се казват iPad Air 2 и iPad mini 3.

iPad Air 2 е с дебелина едва 6,1 мм, което го прави 18% по-тънък от предшественика му. Според компанията това е най-тънкия таблет в света, но тепърва предстои да разберем дали устройството се огъва. За пръв път Apple използва ламиниран екран, което означава, че панела, сензорния слой и стъклото са слепени и между тях няма въздушно пространство. Добавено и покритие, намаляващо отблясъците с 56%. Както подсказаха слуховете таблета използва чипсет A8X, който е обновена версия на този в iPhone 6. Чипът е 64-битов и има 40% по-бърз процесор и 2,5 пъти по-бърз графичен ускорител от този в предшественика му.

Батерията стига за 10 часа работа, а за следене на параметри като движение и издигане се грижи копроцесора M8. Включена е основна камера с резолюция 8МР, която записва и 1080р видео. Подобрена е и предната камера, която има по-светла оптика. Поддържа се 802.11AC Wi-Fi с MIMO технология за по-бързо изтегляне на данни (до 866 Mbps), а освен това има съвместимост с повече LTE честотни ленти. Както очаквахме, iPad Air 2 се е сдобил и с TouchID сензор за отпечатъци, който ще позволи ползването на устройството за онлайн разплащания, но не и за ползване в магазини.

Цената на iPad Air 2 започва от 499 долара за версията с с Wi-Fi и 16GB памет и стига до 699 долара за модела със 128GB. Версията със 64GB памет е на цена 599 долара. Моделите с LTE възможности са на цена съответно 629, 729 и 829 долара. Устройството ще е налично в сребристо, сиво и златно.

На свой ред iPad mini 3 отново е със 7,9" Retina дисплей и идва с 5МР основна камера. Устройството също има TouchID сензор, но поддържа 802.11n Wi-Fi мрежи. Цената започва от 399 долара за версията с Wi-Fi и 16GB памет. Моделът с LTE е на цена съответно 529, 629 и 729 долара. Предварителните поръчките на новите таблети започват утре, а доставките стартират в края на седмицата. В същото време компанията намалява цената на предните модели със 100 долара - така цената на iPad mini 2 ще стартира от 299 долара, а тази на iPad Air от 399 долара. Първата версия на iPad mini също остава в продажба на цена от 249 долара. Новите таблети ще се появят официално в България през следващата седмица.

http://www.apple.com/ipad/

 • Разопаковане на iPad Air 2 [Youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=j4W3Mp9T6ZU[/Youtube]
  PoceH_BS
 • [Quote]iPad Air 2 Bend Test[/Quote] [Youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NTAQzLztl4M[/Youtube]
  PoceH_BS
 • http://www.dailytech.com/Apples+iPad+Air+2+Features+Triplecore+A8X+Processor+2GB+of+RAM/article36756.htm За този, който уж знае всичко.
  muamamu1
 • Не е истина, ти сериозно ли го мислиш това, което си го написал?! :D:D:D Да не си \"напушен\", почерпи и нас... :P [Quote]Картите ще се активират без проблеми, щом са го направили значи са си преценили рисковете.[/Quote] Кои карти са се активирали, че не разбрах? :D:D:D
  PoceH_BS
 • Бъдете сигурни Apple няма да изтърват никой който иска да си купи тяхно устройство. Картите ще се активират без проблеми, щом са го направили значи са си преценили рисковете. Така че дали България, Румъния или Македония няма значение малки или големи са пазар все пак. Най-много да има малко забавяне, както стана и с телефоните.
  IPS_IPS
 • [Quote]Дай повече информация за тази фирмена аппле карта[/Quote] Заповядай: [Quote]Тихая революция, или как Apple решила похоронить SIM-карты[/Quote] http://www.iguides.ru/main/gadgets/apple/tikhaya_revolyutsiya_ili_kak_apple_reshila_pokhoronit_sim_karty/
  PoceH_BS
 • Още когато Джобс беше жив, искаше да има такава карта. .. И всички оператори скочиха срещу него и работата се разсъхна. Никой оператор не е навит да те изпусне да посетиш офис и да ти предложи и някаква друга услуга в пакет. А и Apple сигурно ще гушва някаква комисионна от цялата работа. Въпроса се свежда до директен договор между Apple и оператора за такава услуга. Мноооого се съмнявам, че ще вземат да сключват договор с български оператор. Т.е. за България то няма да има никакво приложение. И без това Apple никога не са знаели къде е България, и това им личи в кирилизацията на продуктите им.
  StefiMo
 • Аз последно поправях един вин7,който беше така омазан, че нямаше таскбар и старт меню и не можах да го оправя по никакъв начин, та се наложи пълна преинсталация...
  KOBRETI
 • Дай повече информация за тази фирмена аппле карта
  KOBRETI
 • Ти явно не си виждал \"обикновен потребител\" какво може да направи с Win 7 / 8... ;) Имам за домашно точно един такъв лаптоп с Win 8.1 с включени всевъзможни рестрикции от HP и не искам да ти казвам, как е \"по-омазан\" и от 5 годишно XP, ама това съм си го оставил за \"утре\"... :D
  PoceH_BS
 • Гарантирам ти, че ако ми се остави за 4-5 часа (без значение, дали ще присъстваш ти, твоята колежка или някой друг неин познат), след това ще попита - \"Ама това моят Смарфон ли е...?\" ;) п.п. Няма да поискам и стотинка, Андроид ми е хоби, не професия... :D Ясно, че може да се оправи. Въпросът е, че се получило така, все пак говорим за обикновен потребител, който по никакъв начин не е абюзвал устройството.
  strk
 • @[B]Apple_fan[/B] - Опааа, нашият... каква стана тя, Ябълките отново изобретиха \"колелото\", така да \"квадрата\"... [Quote]В Купертино решили заново изобрести SIM-карты, а заодно придумали идеальную схему отмены так называемого «мобильного рабства». Покупатели iPad Air 2 и третьего поколения iPad mini в комплекте с устройством получат фирменную SIM-карту Apple, которая может работать с любыми операторами.[/Quote] Има ли нужда да го превеждам, М? Засега работи само в САЩ и UK, но се \"очаква\" и в други държави... :D:D:D
  PoceH_BS
 • [Quote]Такова насичане отдавна не бях виждал. Иначе като нов не е имал този проблем.[/Quote] Гарантирам ти, че ако ми се остави за 4-5 часа (без значение, дали ще присъстваш ти, твоята колежка или някой друг неин познат), след това ще попита - "Ама това моят Смарфон ли е...?" ;) п.п. Няма да поискам и стотинка, Андроид ми е хоби, не професия... :D
  PoceH_BS
 • Наистина е доста досадно, че трябва да презарежда съдържанието на табове. Но от друга страна, андроид телефона на една колежка, който е на около година и струвал 1200лв, едва-едва отваря сайтове. Такова насичане отдавна не бях виждал. Иначе като нов не е имал този проблем.
  strk
 • [Quote]Ползвай продукт на Apple и ще се убедиш, че е много по-бърз от прехваления Samsung.[/Quote] За какво ми е да е "бърз" (къде, в кое е по-бърз), като през 2-3 мин ще ти презарежда табовете на браузъра, поради недостиг на памет... Ето ти мнение на iФен в техният форум: [Quote]"I am not one to complain. I owned the Iphone 4, then 5. That jump was super fantastic, faster, better screen, similar price point I now have the 6 plus and to be absolutely honest. It feels a step sideways. why is the RAM the same??? Huge annoying point is multiple tabs having to refresh because of the memory management, videos take a while before playing (never had this issue on the iphone 5), apps crashing etc I can't find one area (apart from camera and screen size) that this betters the old phone? Have sold so many iphones by recommendations over the years, I find myself telling all my friends and family. Get an LG or HTC"[/Quote] п.п. И къде съм споменал Самсунг, М? Това не ти е иОС == Аппле, Самсунг НЕ Е Андроид... Ама вие никога няма да го проумеете това... :D:D:D
  PoceH_BS
 • За мен не са много удобни тези тънки устройства, но явно по нещо трябва да се отличават. А дали се огъват? Със сигурност се огъват, но се надявам, да не си толкова широк в ханша, че да можеш си сложиш таблет отзад в джоба.
  zavod
 • ..който е с 4 ядрени и 8 ядрени процесори и 3гб рам (woo)
  IPS_IPS
 • И какво като са с 1 GB RAM? Ползвай продукт на Apple и ще се убедиш, че е много по-бърз от прехваления Samsung. А относно огъването: Оказа се, че едва няколко бройки от няколкко милиона(продадени само за няколко дни) са се огънали, но понеже по-голямата част от Андроид феновете са необразовани, и веднага тръгнаха да си избиват комплексите.
  Apple_fan
 • А дали не се огъват?:D ;)
  Beчния