iPad Pro предлага процесор M1 и mini LED дисплей

iPad Pro предлага процесор M1 и mini LED дисплей

Както очаквахме Apple обяви следващото поколение на таблета iPad Pro, което включва редица подобрения в хардуера. Дизайнът остава непроменен, но устройството вече включва процесор M1, какъвто може да бъде открит и в някои от лаптопите на компанията. Това носи сериозен ръст в производителността спрямо предходното поколение - в сравнение с A12Z Bionic подобрението е с до 50%, а графичния ускорител е с 40% по-бърз. Таблетът се предлага с до 16GB RAM и с до 2TB памет за приложения.

Apple акцентира и върху използвания 12.9" дисплей Liquid Retina XDR. Той ползва mini LED подсветка с 10 000 миниатюрни източника на светлина, което му позволява да предложи пикова яркост до 1600 нита и контраст от 1 000 000 : 1. Налице са познати технологии като ProMotion, True Tone и поддръжка на разширената цветова гама P3. Не е пропусната и опцията за показване на HDR и Dolby Vision съдържание. Таблетът включва eSIM и може да работи с 5G мрежи.

Сред останалите особености са поддръжка на Thunderbolt и USB 4, което отваря възможност за ползване на още повече външни аксесоари. Подобрена е и селфи камерата, която включва нов 12МР сензор с ултраширокоъгълна оптика и новата функция Center Stage, която ползва изкуствен интелект, за да следва автоматично потребителите докато се движат в кадъра. Таблетът поддържа Apple Pencil.

Устройството се предлага и в 11" вариант, но той не включва mini LED подсветка на дисплея и има максимална яркост от 600 нита. Продажбите на новия iPad Pro започват на 30 април, а в магазините го очакваме през втората половина на май. Цената на 11" iPad Pro започва от 799 долара за Wi-Fi версията и 999 долара за тази с мобилни възможности. Цените на 12.9" iPad Pro започват от 1099 и 1299 долара.

Източник: Apple

  • Доста ми е мерак да го видя на живо този дисплей - дали ще отговори на очакванията?
    radko89