Новият iMac включва процесор M1 и идва в ярки цветове

Новият iMac включва процесор M1 и идва в ярки цветове

Сред продуктите, които Apple обяви днес, е и обновено издание на настолния компютър iMac. Той е значително по-тънък (11.5 мм) и ползва новите чипове M1 на Apple, а освен това е наличен в седем различни цвята. Моделът предлага 24" 4.5K дисплей с яркост 500 нита и възможност за показване на над 1 милиард цвята, над който се намира 1080р FaceTime HD камера.

Сред другите особености откриваме аудиосистема с 6 говорителя и за първи път в iMac сензор за отпечатъци Touch ID в безжичната клавиатура. Компанията е включила и магнитен конектор за захранване, който се прикрепва магнитно и служи за пренасяне на Ethernet сигнал от зарядното устройство. Компютърът ползва осемядрен процесор M1, който предлага с 85% по-висока производителност спрямо 21.5" iMac, както и с 50% по-бърз графичен ускорител.

Компанията предлага три модела безжични клавиатури, които съдържат сензори за отпечатъци, а освен това са налични мишки и тъчпад - всички в съответните цветове. Всеки iMac има два Thunderbolt порта за бърз трансфер на данни и поддръжка на Wi-Fi 6, а по-бързият модел добавя още два USB-C порта. Базовата версия на новия iMac е на цена от 1299 долара, а по-мощното издание ще се продава от 1499 долара. Доставките ще започнат през втората половина на май.

Източник: Apple • Тук се вадят когато ограбваш други хора.
  Говорим за 3000лв,не за 3 000 000мил...
  Говориш за малък процент от населението, което не е показателно за да е пример. В масовия случай е минималната до към 2×минималната.
  А каква връзка имат доходите с писането във форума?
  Обикновено тези, които работят най-здраво, получават най-малко.
  Навсякъде по-света(далеч не само в България)хората които получават повече пари са по-малкия процент от населението.
  Колкото за доходите далеч не аз бях първия който ги намеси тук! Цени всякакви има,и един е скъпо,за друг-не толкова.
  pretorianec
 • И тук се вадят за половин месец ама не с мрънкане по форумите... Тук се вадят когато ограбваш други хора. Говорим за 3000лв,не за 3 000 000мил... Говориш за малък процент от населението, което не е показателно за да е пример. В масовия случай е минималната до към 2×минималната.
  А каква връзка имат доходите с писането във форума?
  Обикновено тези, които работят най-здраво, получават най-малко.
  Scorpinox10
 • И тук се вадят за половин месец ама не с мрънкане по форумите... Тук се вадят когато ограбваш други хора. Говорим за 3000лв,не за 3 000 000мил... Напомня ми на моят дядо, според който ако изкарваш повече от 1500лв си крадец и трябва публично да те разстрелят на мегдана :lol:
  radko89
 • И тук се вадят за половин месец ама не с мрънкане по форумите... Тук се вадят когато ограбваш други хора. Говорим за 3000лв,не за 3 000 000мил...
  pretorianec
 • И тук се вадят за половин месец ама не с мрънкане по форумите... Тук се вадят когато ограбваш други хора.
  Scorpinox10
 • И тук се вадят за половин месец ама не с мрънкане по форумите...
  zlostorko
 • Нещо, което пак само американците ще имат, а у нас ще е лукс! Защото 1500 долара там се изкарват за половин месец, а тук това чудо ще дойде на поне 3000 лв., които се изкарват за три месеца и...нещата са ясни!
  bibo35