iPhone 11 Pro Max изпреварва Galaxy Note10+ и Mate 30 Pro по издръжливост на батерията

iPhone 11 Pro Max изпреварва Galaxy Note10+ и Mate 30 Pro по издръжливост на батерията

Едно от сериозните подобрения в серията смартфони iPhone 11 е при издръжливостта на батерията, а наскоро видяхме, че вградената батерия в iPhone 11 Pro Max е с 25% по-голяма от тази при XS Max. Благодарение на видео сравнение на издръжливостта, проведено от Арун Маини (Mrwhosetheboss) в YouTube, получаваме добра представа за представянето на устройствата спрямо това на едни от най-новите флагмани с Android – Samsung Galaxy Note10+ и Huawei Mate 30 Pro.

iPhone 11 има батерия с капацитет 3046 mAh, iPhone 11 Pro е с 3190 mAh, а при iPhone 11 Pro Max тя е с капацитет 3969 mAh. Другите два модела в теста – Galaxy Note10+ и Mate 30 Pro, са съответно с 4300 mAh и 4500 mAh батерии. Тестовете включват разнообразни задачи като стартиране на различни приложения, бенчмаркове, игри и др., като се симулират дейности от ежедневието.

iPhone 11 остава последен в крайния резултат, като издържа 5 часа и 2 минути, което е съпоставимо с постижението на iPhone XR. Следва Galaxy Note 10+ с 6 часа и 31 минути, а iPhone 11 Pro финишира теста при 6 часа и 42 минути. Huawei Mate 30 Pro успява да постигне впечатляващото време от 8 часа и 13 минути, но и то не е достатъчно за задминаване на iPhone 11 Pro Max, който завършва теста с време 8 часа и 32 минути.

Препоръчани оферти

 • Само да не се окаже като миналогодишната лъжа, че XS Max държи повече от Mate 20 pro и Note 9. Ама като се пуснаха масово в употреба, нещата се оказаха съвсем други. И къде в теста е Asus Rog 2 с неговата 6000 mAh батерия? В Тубата споделят, че държи 3 дена.

  Между другото много бързо забравихте, че преди 2 пококения айфони, ги зареждахте 6-8 часа.
  Legolaself01, ти имаш съмнение, че XS Max държи повече Note 9? Това от личен опит ли го казваш или просто да става дискусия? Точно от 1 година вкъщи имаме под ръка двата споменати телефона и при еднаква употреба е абсурд батерията на Note 9 да издържи повече от XS Max. За Mate 20 pro не споря, защото телефони от тази марка не ползваме.
  gog88
 • -
  npet
 • Имал съм всички поколения iPhone от 4S до Х и никога не съм зареждал за повече от 2 часа от 20% до 100%. Това, което говориш е абсолютна измислица и само човек, който не е минал през няколко модела може да го твърди. 8 часа зареждане?! [b][u]Абсолютна лъжа![/u][/b]
  iWolff
 • Кои са тия айфони дето сме ги зареждали 6-8 часа ?
  Ванка мен ме банна вчера заради този господин а него го остави да си лее простотията?!


  Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
  kanar
 • -
  npet
 • Преди години Samsung се подиграваха в рекламите си на Apple за слабите батерии! :) Ами сега? :)
  А до този август и за липсата на 3.5 мм. жак за слушалки...
  И какво стана, че не разбрах? :D
  Ами нищо! Свалиха клиповете тихомълком :)
  pretorianec
 • Преди години Samsung се подиграваха в рекламите си на Apple за слабите батерии! :) Ами сега? :)
  А до този август и за липсата на 3.5 мм. жак за слушалки...
  И какво стана, че не разбрах? :D
  alex333
 • Мхм ама когато пътуваш и батерията угасне и няма контакти кО прайм
  Gilespi
 • 47 мин. по-бавно зареждане 😁

  https://youtu.be/WeqPBD7AHmU
  121 мин. повече издържаща батерия спрямо Ноут 10+. На кого ли ще му пука, че Про Макс се зарежда 47 мин. по-дълго. Явно ползващите този модел ще затворят спокойно 1 ден, тези с корееца 😉може да ползват по-често през деня бързото си зарядно.
  gog88
 • По-важно е времето на разреждане, от колкото на зареждане. Аз винаги си зареждам телефона през нощта по цяла нощ на зарядното и ми е абсолютно все тая дали ще се зареди за 1, за 2 или за 5 часа. Даже съм си спрял бързото зареждане.
  Налагало ми се е един единствен път на морето да го заредя с бързо зареждане за всичките месеци, от които го ползвам S10.
  iWolff
 • Вчера го видях за първи път и мога да кажа, че много ми хареса. Не ми харесва, че е брутално скъп и (изглежда) чуплив, но снимките и работата с телефона си ги бива доста добре. Браво на Apple!
  mishobehar
 • Големия айфон разцепва с тая батерия. Той и стария XS Max не лъжеше от това, което са ми казвали приятели. Само грамадна батерия не е достатъчна, но и добре оптимизирана ос също.
  Ванката