iPhone 11 ще предупреждава при ползване на неоригинални части

iPhone 11 ще предупреждава при ползване на неоригинални части

Навлизането на по-големите екрани при мобилните телефони носи и по-големи рискове от счупване. Производствените цени на екраните се увеличават с всяко едно поколение и при инцидент разходите за подмяна се предават на клиента. От дългогодишния ми опит със сервизите в София мога смело да кажа, че има някои сервизи, които предлагат почти същото качество на резервни части като оригналните на много по-ниска цена от официалната. Има обаче и много, които слагат най-ниското качество части, така че внимавайте.

Естествено всеки иска да плати по-малко за подобни услуги и за това в момента този сервизен бизнес процъфтява навсякъде по света. Това понякога крие и определени рискове, които невинаги са известни на потребителите, включително и на тези, които купуват смартфон втора ръка с неоригинална част. При дисплеите например това може да са различни проблеми като намалена яркост, проблеми с работата на мултитъча, неправилно визуализиране на цветове и голям разход на енергия.

Apple явно също страда от този паралелен пазар на резервни части, защото с iOS 13.1 въвежда известие при смартфоните от серията iPhone 11, с което ще предупреждава, ако използвате неоригинален дисплей. Новата функция засега няма да ограничава работата с устройството, а просто за първите 4 дни след ремонта ще показва предупреждение върху заключен екран. През следващите 15 дни ще се показва в настройките, а след това ще отиде в General → About, където ще може да се види по всяко време.

От документ става ясно, че в новата серия е имплементирано и предупреждение при подмяна с неоригинална батерия.

Източник: MacRumors

Препоръчани оферти

  • Телефона като ще знае дали са му оригинални частите, поне да почне да се поправя сам, че да няма неоригинални :D
    KOBRETI
  • Бихте ли споделили сервизите в София, които предлагат добро качество при ремонт на дисплей, батерия и др. Благодаря предварително.
    ZinkO
  • -
    npet