iPhone 3G тръгна по света

iPhone 3G тръгна по света
Петък беше особено важен ден за хилядите фенове на Apple, тъй като тогава започнаха продажбите на новия iPhone 3G в десетки страни по света. За жалост България и този път не присъства в списъка на 22-те страни, в които официално ще може да се закупи телефонът на Apple, но това не ни пречи да обобщим най-важното около телефона сега, след като първоначалната еуфория поутихна. Заедно с премиерата на устройството в мрежата направи своя дебют и дългоочакваният нов софтуер за първата версия на iPhone, който добавя към нея много от софтуерните екстри, с които разполага 3G моделът.

Както вече споменахме, iPhone 3G поддържа работа с бързи мобилни мрежи, използващи технологията HSDPA, и има вграден aGPS приемник, който за момента работи само с приложението Google Maps. Резолюцията на 3.5" дисплей продължава да бъде 480 x 320 пиксела и той отново е снабден с мултисензорни възможности. Появиха се оплаквания от потребители обаче за леко жълтеникаво оцветяване на изображението. Това намери лесно своето обяснение - според представител на Аpple това е съвсем нормално, тъй като компанията е променила умишлено цветната температура, за да направи цветовете по-топли и приятни за потребителите. Телефонът е с размери 115,5 x 62,1 x 12,3 мм и тежи 133 грама, докато мерките на предходния модел са 115 x 61 x 11,6 мм при тегло от 135 г. Сред хардуерните особености трябва да споменем липсата на втора камера за видеоразговори, поставянето на 3,5 мм аудиоизход, чиято употреба вече е възможна с всякакви модели слушалки, без да е нужен допълнителен преходник. Вече е възможна съвместната употреба и синхронизирането на електронна поща с Microsoft Exchange.

В петък също така стартира новата онлайн услуга за изтегляне на приложения. Както вече споменахме, в App Store са намерили място много безплатни програми и най-важното игри - нещо, което липсваше досега на iPhone. По-голямата част от комерсиалните приложения се продават на цена под 10 долара. Сред разочарованията може да включим значително намаления живот на батерията и запазената 2МР камера, която за щастие може да добавя геотагове към снимките. Батерията все още не може да бъде сменяна от потребителите, липсват поддръжка на MMS, копиране и вмъкване на текст, както и на стерео Bluetooth възможности.

И за успокоение на всички българи, които ползват първата версия на телефона и които с нетърпение очакват момента да обновят софтуера му, трябва да споменем, че от iPhone Dev Team вече са готови с приложението за отключване на новия фърмуер, като обещават съвсем скоро да го пуснат за свободно изтегляне.

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • >>> Нова ОС с много повече приложения. Е хайде кажи ни каква е тази нова ОС с много повече приложения ? Искам и аз да науча нещо ново. Какви приложения има за 9.2, които ги няма за 9.1 ? И какво е новото на 9,2 ?
    Ghost___
  • "Велика е човешката глупост..." Ако очакваш E-series да направят повече продажби от iPhone 3G... То трябва да си много...тъп. Йей, казах го. Ябълката вече направи 1 милион, Е71 няма да направи толкова и за година. Нищо, че е "по-тънак". Но ти си стой заблуден. Това си е твой проблем, не мой. Хейтъри винаги ще има. Помня как плюеше по N95, после по N95 8GB... И помня как хвалеше iPhone. Трябва да си поговорите с Aslan, и двамата искате нови телефони и все не ви харесват. Май не е там проблемът... Но какво да очаквам от човек, който не може да си ъпдейтне фърмуера на телефона...
    deezel
  • питах с какво е 71 е по-добра от изброените от мен НОКИИ /н95, 95 8гб, н82 и е90/ та толкова я величаеш? Не с какво Нокия е по-добра от ябълката Просто двата телефона са несравними В друга тема писахме защо е така........
    omax
  • Драги ми omax,:)) не се казва тъч а се казва сензорен дисплей! Сравнение няма и неможе да има между двата телефона ,защото Е series а телефоните на Nokia насочени към бизнеса ,доакто iPhone е насочен към децата:) В сравнение със стария модел E61 разликата е много голяма от Е71: 1.Много по лек 2.По тънак 3.По добра камера. 4.По добро видео. 5.Нова ОС с много повече приложения. 6 GPS . 7.Слот за карти до 8GB 8.HSDPA . 9.10 ч.разговори. 10.Стоманени панели. 11.По добра QWERTY клавиатура. 12.Втора камера. сам си изброй разликите между стария iPhone и "новия" те са : 1.GPS. 2.3G. 3.пластмасови панели. за друго не се сещам ааа нов формуер 2.0 :))
    apolon25
  • Че с какво Е71 е толкова добър телефон не мога да разбера? 1.Нови технологии? 2.Нова концепция? 3.Нова камера? 4.22 кадъра в секунда на видеото? 5.Процесор? 6.Тъч дисплей? 7.нова операционна система? 8.памет? 9. да продължавам ли? 10.или да напомня, че в този телефон са технологий от преди около 2 години? Аз като потребител на финландската компания не мога да намеря аргумент в "+" на е71 което да ме накара да замена н95 8гб или н95 или н82 или е90 /най вече/ за този телефон Ти можеш ли?
    omax
  • абе стига с тоя тъп... ейпъл ли.... ебал съм го..... като,че ли еба си тел. та му правят толкова голяма реклама..... американска му работа...... има къде по хубави и добри тел..... като визия... функции.... и т.н.
    Boixos Nois
  • Браво Иво , точната дума която не бях се сетил за телефона е АМАТЬОРСКИ ! но нали знаеш за всеки влак си има пътници.:)) EDIT : Незнам но на мен един E71 ще ми пасне страшно много! Много ми харесва ,незнам дали няма да го взема ако му падне малко цената.
    apolon25
  • dam... az ne bih si vzel iphone... ni6to 4e po qka kamera ot 2 mpix ne mi trqbva :))) prosto celiq telefon e QKO amatiorski.. i e to4no detska igra4ka... za teq pari 6te si zema nqkoq nokiq s wifi i s kvo li ne :)
    Loоper