iPhone 3GS вече струва само $49 с договор в Щатите

iPhone 3GS вече струва само $49 с договор в Щатите
По всичко изглежда, че Apple се кани да пусне нов продукт, и то може би точно телефон. Цената на модел iPhone 3GS в САЩ падна до $49 с договор към оператора AT&T, което обикновено се случва, преди компанията да пусне нов модел. Новият продукт вероятно ще е CDMA версията на iPhone 4, която очакваме да бъде представена след броени минути, така че за потребителите в България новината няма да е толкова вълнуваща, но за американските клиенти на Verizon това ще означава край на едно много дълго чакане.

Аксесоари за:
 • http://www.meilleurmobile.com/forfaits/priceByOperator.do?mobileId=2252 Цените започват от 1 евро
  renita_ltd
 • Междудругото тази промоция е USA only. В микоя друга страна не е понижена цената на 3ГС все още.
  Nistel
 • [Quote]И ако проблема са потенциалната тумба циганета,купуващи айфон,то не може ли да се направи доста по-интелигентно:предплащаш всички такси по договора или за първата година да речем и получаваш телефона безплатно.[/Quote] [B]МТС предлагает iPhone 3G за 5990 рублей с тарифом SIM[/B] В момент приобретения комплекта абоненту необходимо оплатить стоимость телефонного аппарата в размере 5990 руб., а также пополнить лицевой счет по Договору на сумму: 17 010 руб. (для абонентов, приобретающих iPhone 3G 8 Гб) и 21 010 руб. (для абонентов, приобретающих iPhone 3G 16 Гб), которая будет расходоваться в счет оплаты Плащаш ок.5990 руб. / ок.300/ първоначално + предплащаш 17 010 руб. или 21 010 руб. / ок. 800 или 1000 лв. авансово в зависимост 8 или 16 Гб, от която сума се отнема мес.задължения / Измислено е вече и схемата работи отпреди 2г., а там не са само "циганета", а и мин. още от 20ина националности бедни и гладни гастербайтери.
  ID™ Xenium
 • При други модели има такъв сценарий, но нали в темата си говорим конкретно за айфон. А при него нещата са коренно различни, на практика цената му не пада цяла година. Хубавото на това е, че спокойно можеш да си го купиш в деня на пускането му, без да се притесняваш, че си се прецакал, защото след няколко месеца ще е много по-евтин. По-важното последствие от това е, че цената на айфоните втора ръка също се задържа сравнително висока. И така ако след година решиш да вземеш следващия модел, продаваш стария на добра цена. За това са хубави и едногодишните договори.
  board
 • Напълно е възможно всички да сме IT спецове. И нямам пред вид оператори на "биологични единици". [Quote] E как цената да не е субсидирана? Кажи ми от къде да си купя айфон 4 на цените на опрератора, в моя случай го взех за 779лв.? [/Quote] Цената ще е субсидирана, ако Cosmote/Глобул са напазарували iPhone 4 на 780лв. или по-скъпо. Смартфоните на Apple не поевтиняват много, но пък другите модели ... Примерно купуваш тела от оператор за "X" лева лева с договор за 24 месеца и след 4 месеца на свободна продажба в магазин е X-50 лева. Пък след две години, ако още работи, ще става само за подарък на баба и дядо.
  A4i
 • [Quote]За мен не е все едно, щото оператора продава смартфона на печалба, а в същото време си осигурява и 2 годишен договор на доста висока такса. Демек оператора печели два пъти: първо от телефона и след това от таксите. Цената на смартфона не е субсидирана. Къде е моята далавера тогава да си взема скъп смартфон. Ако изчакам месец-два и тела на свободна продажба ще е паднал и на по-ниска цена от "примоцията" на оператора, а на мен ще ми остават за плащане 20 високи такси. Капиши![/Quote] E как цената да не е субсидирана? Кажи ми от къде да си купя айфон 4 на цените на опрератора, в моя случай го взех за 779лв.? Договора ми е 1 година с висока такса, но включва доста интернет и минути. Вече мина достатъчно време след пускането му, кажи от къде мога да го взема по-изгодно, от интернет магазини, от Плесио или Мултирама...? За мен покупката на айфон от оператор си остава най-изгодна. [Quote]А 3GS е само $49.[/Quote] Щом толкова ви вълнува началната вноска, тук можете да го вземете още по-изгодно, за[B] 0лв.[/B] и срещу 55лв.(включваща лизига) месечна вноска за две години.
  board
 • Значи викаш по-правилно е за такса от 70 лева да дадем 800 лева за телефон, вместо за такса от 70 лева да дадем 80 лева за телефон?
  sfan
 • Далеч по-добре е цената да ти бъде формулирана като предпалщане на месечни такси (примерно 12, ако искаш и 24 - и те да бъдат разглеждани като депозит, ако надхвърлиш услугите, вкл. в месечната такса (като се определи разумен лимит и не се изключи възможността за отделен депозит)), с паяка веднъж мисля обсъждахме точно това. Моето мнение е, че това би било работещо решение за операторите, които положиха доста усилия срещу фрот-а..- най-малкото ще разполагат с пари, които да използват, примерно да им трупат лихва..В страна като нашата би вървяло, така да се каже..;)
  asenna5
 • А какво потребление е включено в този план от $50 (сравнено с нашите планове) и защо българските оператори, не предлагат Iphone за $49 при месечна такса от 75лв. ?
  A4i
 • Явно още не можеш да проумееш, че цената на телефона не е $50!? Да, можеш да го вземеш на тази цена самия телефон, но след това си задължен за поне 2 години да плащаш на месец по минимум $55. Ако нямаш възможност да стоиш в САЩ 2 години си плащаш неустойките и си го взимаш. Само че тогава нито можеш да го ползваш с карта на друг оператор (заключен е), нито ти излиза $50. Спрете да мислите толкова повърхностно.
  Wakanapi
 • ;)Няма ли някой който да ми донесе такъв телефон за 100-150лв.и аз да се почуствам като бял човек!!??(whistle)
  robroi:)
 • Офтопик : Ей много скъпо в САЩ бе. Цените традиционно високи, а заплатите ниски. Хората бягат от тази държава. Търговските им центрове едни такива малки - квартални павилиончета направо. Разпродажби почти не правят, а когато ги има - нищо не можеш да си вземеш. А в клиповете по интернет е пълно с едни дечица (комплексарчета, още от малки) дето разказват за аЙфона си някакви там приложения. Ние тука, у наше село (със сливовицата и мезето) сме си по-добре ша знайш. :P Не са глупави хората там да знаеш. Купуват, но само това което е на сметка. Разните там Нокии за по 600 и кусур долара си прашасват по щандовете и това е така от години. Nokia не че не предлага телефони, но няма кой да купи, щото финландците не щат да свалят цените под европейските. А 3GS е само $49.
  A4i
 • Комплексарщината в българина има дълбоки корени, и не може съседа Генчо да има мега лъскав телефон, а аз да нямам ? ! И затова е ОК да гладува две години, само и само да има въпросната играчка, която ползва, за да играе Angry Birds. Същото е с летите джанти на колата. Ама нямал къща - голяма работа, днеска е якия телефон. България - малък пазар, смешни обороти = огромни надценки. Това, че ние взимаме 450 лв. средна заплата батко ви Стиви хич не го интересува. Ако операторът е заинтересован да субсидира апарата - ОК, но Мтел и Глобул знаят, че горната схема така или иначе ще се случи, и не се и напъват да мислят трикове - директно яката цена. Сега, въпросът е: кой си го купува ? Че те утре ще сложат 2000 лв. цена за телефона Х - пак ли ще му налетите като мухи на мед ? И после ще се оплаквате от услугите на оператора ? Защо му е на оператора да се занимава да внимава, след като знае, че абонатите му са овце ? П.П. - заплатите в САЩ далеч не са 4-5000 долара, както някой беше писал, 2500 е едно доста по-добро предположение, средно за страната, но там една бутилка кола е 5 долара, а не два лева, както и кило месо далеч не е 10 лв ... Така че не ги гледайте американците - мислете за оборотите (същото е с автомобилния пазар), и гледайте вие да прогресирате, както и не оставяйте оператора ви да ви прави на маймуна заради презумпцията, че няма къде да отидете - преносимостта на номер вече е факт (макар и с усилия, равни на намирането на заровено съкровище)
  19Krpm
 • Демек е все едно дали ще дадеш 700 лева или 1400? И нима и в америка няма много бездомници без адресни регистрации. Ама то такова е мисленето на българина във всяка сфера, да изкара колкото се може по-голяма печалба в краткосрочен план, а не по-голяма такава в дългосрочен.
  sfan
 • (yes)(beer)
  ShinG0
 • За мен не е все едно, щото оператора продава смартфона на печалба, а в същото време си осигурява и 2 годишен договор на доста висока такса. Демек оператора печели два пъти: първо от телефона и след това от таксите. Цената на смартфона не е субсидирана. Къде е моята далавера тогава да си взема скъп смартфон. Ако изчакам месец-два и тела на свободна продажба ще е паднал и на по-ниска цена от "примоцията" на оператора, а на мен ще ми остават за плащане 20 високи такси. Капиши!
  A4i
 • Ако те кефи, то и сега можеш да отидеш и да си платиш всички такси до края на годината ;) Идеята е, че при всяко положение трябва да дадеш определена сума пари, дали ще ти я формулират като цената на телефон или месечни такси е все едно.
  board
 • След като си предплатил таксите, можеш да не плащаш нищо в продължение на 1 година, ако се ограничаваш до включените в плана минути и мегабайти. PS. Може предплащането да е оформено като депозит и да се използва за покриване на текущите сметки до изчерпването му.
  A4i
 • [Quote]предплащаш всички такси по договора или за първата година да речем и получаваш телефона безплатно.[/Quote] Къде точно е разликата? Получаваш безплатен телефон, ама плащаш 1000лв. месечни такси преди да го вземеш.
  board
 • И ако проблема са потенциалната тумба циганета,купуващи айфон,то не може ли да се направи доста по-интелигентно:предплащаш всички такси по договора или за първата година да речем и получаваш телефона безплатно. Тогава оправднаието с тумбата циганета не върви,а логиката сочи че проблема идва от лакомията или неофициалната договорка на трите оператора.
  Spiderman_ot_selo