iPhone 7 може да няма 3,5 мм жак за слушалки

iPhone 7 може да няма 3,5 мм жак за слушалки

Информация от японския сайт Mac Otakara, който в миналото често ни е осигурявал достоверна предварителна информация за плановете на Аpple, твърди, че американската компания се кани да махне жака за слушалки от следващото поколение на iPhone и извеждането на звук ще става само през Lightning порта. Това ще позволи на компанията да намали допълнително дебелината на устройството (с над 1 мм спрямо iPhone 6s), а освен това очакваме да пусне и версия на своите слушалки EarPod с Lightning конектор, които ще са включени в комплекта на смартфона.

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

Сайтът пише, че в новия Lightning порт ще е вграден DAC (digital-to-analog converter), а освен това ще е съвместим със стандартни слушалки с 3,5 мм аудио жак, но в този случай ще е нужно да се ползва и адаптер. На пазара вече има слушалки с Lightning конектор – например Philips Fidelio M2L и Fidelio NC1L. Решението на Apple със сигурност няма да е прецедент по отношение премахването на 3,5 мм жака – вече има китайски компании, които се лишиха от него, за да успеят да направят извънредно тънки телефони и разчитат на microUSB порта за извеждане на звук.

Източник: MacRumors

 • Четох, че може хоум бутона да е в самия дисплей и да има 2 задни камери.
  LegolasElf
 • Поддържа DAC-ове, ако няма OTG - забрави.
  PoceH_BS
 • Вече има и през USB: http://www.androidpolice.com/2014/07/04/android-l-feature-spotlight-android-now-natively-supports-usb-audio-out/
  mkpetrov
 • [Quote]сега и жаковете ще почнат да изчезват[/Quote] От Apple могат да си го позволят, защото Lightning connector-а поддържа Аудио трансфер по него, докато USB - не. Споко Андроидите още дълго време ще си имат жака. ;)
  PoceH_BS
 • Ами добре, нервирай се, реви във форума. И двамата знаем, че нещата стават на час по лъжичка. Така работят големтие корпорации. Дали на мен ми харесва? Не, съгласенс ъмс теб. Но така стават нещата. Ако имаш идея как да го промениш, кажи ми, с удовлствие ще ти помогна. За сега такъв е пътят и така можем да тълкуваме един такъв избор. Не се ядосвай, ен си заслужава.
  muamamu1
 • И мен какво ме интересува какво ще е положението след 10+ години? Когато почти всичко стане без кабели (За това ще трябва и нова технология за батериите, която да се ползва в слушалките. Всъщност не само нова, а и наистина революционна - не само по-дълъг живот и повече цикли, но и в комбинация пак с някакво безжично зареждане, и то истински безжично, не като сегашните "безжични" зарядни за телефони), тогава да го махат. Така или иначе не пречи с нищо, без значение каква безумна пропаганда измислят. Пък 2к екраните на телефон и сега са си тотална безсмислица, но няма значение, поне там има някакво теоритично предимство, а със жака не е така - не печелиш нищо от това, че го няма.
  mkpetrov
 • Напротив. Точно както бъдещето принадлежи на телефони със сгъваеми екрани и високи резолюции, така и кабелите нямат място в него. Това е първата стъпка. Да, няма да бъде удобно в началото, но първата стъпка никога не е лесна. След 10-15 години няма да използваме кабели за нищо, това е ясно от около век насам. Ясно е, че Apple ще го "покажат" като огромна иновации и т.н. Това не ме интересува. Важното е,ч е води до някакво развитие. Същото развитие, към което водят и 2К екраните в момента. Не са нужни, в началото дори бяха неудобство (за батерията и производителността, например), но никоя технология не се е появила в перфектния си вид. И още нещо- не ме интересува дали ще го предложат Apple, Samsung или HiMiTechMiXiPi (измислена марка). Ако някой иска да спори за това, че някой ден няма да виждаме повече жици, то тогава определено е някой абсолютен любител на спора и нищо повече.
  muamamu1
 • Много лошо, както всички копират от Apple, сега и жаковете ще почнат да изчезват, наред със слотовете и сменяемите батерии. А това "дано" е безсмислено да се коментира - човек да обича да го ограничават, но за съжаление и това става все по-масово.
  mkpetrov
 • За какво изобщо им е конектор по принцип? Нека направят всичко безжично без никакви конектори по телефона, ама тогава цената му ще скочи на 3 бона сигурно.
  centur
 • Чак пък това да е бъдещето! Това безкрайно изтъняване трябва да спре.
  LegolasElf
 • Дано да го направят, това е част от бъдещето.
  muamamu1