iPhone 8 ще е с компактни размери и с голяма батерия

Добре познатият ни анализатор Минг-Чи Куо споделя интересна информация за очаквания по-късно през годината iPhone 8. Според него Apple ще направи значителни промени в конструкцията на телефона, за да успее да го снабди с батерия с по-голям капацитет. Прогнозата е, че компанията ще разположи платките на различните компоненти една над друга, което и ще позволи да включи двуклетъчна L-образна батерия с капацитет около 2700 mAh. Този капацитет е подобен на осигурения от батерията в iPhone 7 Plus (2900 mAh), но въпреки това iPhone 8 ще запази компактните си размери и ще е голям колкото iPhone с 4,7” LCD дисплей.

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

Куо посочва, че намаляването на заеманото от платките пространство е път за подобряване на живота на батерията чрез увеличаването й, тъй като в тази област не се очакват големи технологични промени през следващите 3-5 години. Анализаторът смята, че времето за автономна работа на новия модел ще бъде по-дълго в сравнение с 5,5-инчовия телефон с TFT панел, защото с OLED дисплеите консумират по-малко енергия. Информацията подкрепя твърденията, че iPhone 8 ще има намалени екранни рамки и ще успее да предложи дисплей с по-голям диагонал в същия размер на корпуса.

Източник: MacRumors

 • [Quote]Информацията подкрепя твърденията, че iPhone 8 ще има намалени екранни рамки и ще успее да предложи дисплей с по-голям диагонал в същия размер на корпуса.[/Quote] Сетиха се след няколко години. Z2 Pro от 2014 година има 6 инчов диагонал, за разлика от 5.5 инчовия 6+, който е с 2.2 мм по-дълъг (158.2 мм). После всички копирали айфона...
  Вито
 • Причините за това са много повече от слуховете за нов айфон, което всъщност не е слух, а многократно потвърдена новина. Причината е в 2 факта: 1. Епъл засилиха много патенти напоследък и закупиха компании, които държат патенти. Прогнозите са бъдещите айфони се базират основно на тези новини. 2. Мина достатъчно време от пускането на 6S, най-продаваната версия на айфон и анализатори предполагат, че много от тези потребители вече са готови за смяна на устройството. Бонус факт: Акциите скочиха също и защото стана ясно, че Бъфет и още няколко mutual гурута са пазарували акции на Епъл на килограм в края на миналата година.
  samoznai
 • [Quote]Причината са слуховете за новия iPhone.[/Quote] Не са слухове. Ще има нови айфони. Твоята графика показва, желанието на инвеститорите да участват в създаването на новите устройства. Потребителите искат промяна. Винаги най-търсени са телефоните с новите цветове. Нормално ли е между 6S и 7, разликата да е само във фаската на камерата?
  LegolasElf
 • [Quote]Формулата вече не работи. При повече продадени апарати, печалбата им е по-малка. Изоставането на айфоните вече е доста голямо[/Quote] Акциите на Apple достигнаха абсолютен рекорд ! Причината са слуховете за новия iPhone.
  buttman
 • [Quote]Само в едно съм сигурен, че дори и само цветът да му сменят пак ще има мераклии да броят по 1500лв за апарата от новото поколение.[/Quote] Формулата вече не работи. При повече продадени апарати, печалбата им е по-малка. Изоставането на айфоните вече е доста голямо. Нямат друг избор освен да настигат останалите. Инерцията е до време. От друга страна вграждането на нови функции, ще, прави айфоните още по-скъпи. Нови дисплеи, безжично зареждане, вече има слухове и за скенер за ириси и виртуална реалност.
  СтенлиРойс
 • Също ако сложат две СИМ карти,IR и радио,ще е убиец.
  gogulef
 • Бе да си купуват батериите от самсунк, ко са моткат!
  torrentor
 • Не го познавам, нямам наблюдения на дейността му. Ето ти пишеш същото [Quote]по отношение [B]прогнозите[/B][/Quote] Това е прогноза т.е. няма 100% достоверност. За това има и "прогноза" за времето. Няма гаранция, че ще стане така. Всичко е хипотетично с оглед на обстоятелствата до сега на базата на някакви изходни данни за размисъл. И пак повтарям тези прогнози най-вероятно ще се отнасят за всички марки, НЕ САМО за Епъл.
  velnsl
 • Въпросният анализатор има много добра репутация по отношение прогнозите за плановете на Apple, а информацията събира от обиколки в Азия и срещи с доставчици на компоненти.
  chilko
 • Когато сложат 4100mA купувам.
  gogulef
 • Не съм фен на Айфон, но ако се зачета виждам следното "Анализатора Цун-Кай Хуй сподели информация..." 1. От къде я има тази информация. 2. Това ли е цялата информация? - едва ли. Лично според мен това нарпавление за подобрения ще важи за всички апарати - както за Айфон, така и за Самсунг, така и за поредните китайски нонейм марки телефони. Няма нищо конкретно и съществено лично за мен в тази статия относно Айфон 8. Само в едно съм сигурен, че дори и само цветът да му сменят пак ще има мераклии да броят по 1500лв за апарата от новото поколение. Поредната блудкава статия, която търси някакъв интерес.
  velnsl