Иран също блокира Telegram

Иран също блокира Telegram

Властите в Иран забраниха употребата на популярното приложение за съобщения Telegram. Това се случва само няколко седмици, след като подобен ход бе предприет в Русия. Иранската държавна телевизия съобщи, че решението е било взето след оплаквания на граждани и въз основа на притеснения на службите за сигурност, че софтуерът се използва за организиране на протести срещу властта, терористична дейност, вражеска пропаганда и разпространение на порнографско съдържание. Всички интернет доставчици в страната са задължени от 30 април да блокират достъпа до сървърите на Telegram. Стъпката бе предшествана от частична забрана, която засягаше само държавните служители. Преди влизането в сила на решението в страната е имало 40 милиона потребители на услугите на Telegram.

Източник: Reuters

  • [Quote]Нали това написах - че нямат възможностите да го направят като Китай успешно.[/Quote]Да, наистина си го написал за китайците, колега, извинявай!(yes)
    Nik_21
  • Нали това написах - че нямат възможностите да го направят като Китай успешно. Нито парите, нито талантите, инженерите, нито услуги като alibaba cloud, we chat и другите китайски социални мрежи, които да задоволят младежите.
    tzincbg
  • [Quote]Повярвайте, Иран няма китайските ресурси да филтрира целия интернет. Руският опит е трагичен засега.[/Quote]А защо срамежливо премълчаваш за "трагичния китайски опит" (който е абсолютно успешен и показва фантастичен резултат). Нарочно ли мълчиш или наистина не си чувал за [B]Great Firewall of China[/B]?
    Nik_21