Samsung Galaxy S9 и iPhone X с много слаби продажби в Корея

Според информация на корейското издание The Investor потребителите в страната поне за момента не са никак ентусиазирани от актуалните флагмани на Samsung и Apple. Продажбите на Samsung Galasy S9 и iPhone X са далеч под очакванията, а реалните цифри са на историческо дъно. Според данните на трите водещи оператора SK Telecom, KT и LG Uplus от iPhone X са продадени 475 000 бройки от ноември насам. В същото време от двата варианта на Galaxy S9 са реализирани 707 000 устройства.

При iPhone X през първия месец са били продадени 139 000 телефона, а бройката е преминала през 169 000 през декември, 103 000 – през януари, и само 70 000 – през февруари. Последното число е изключително тревожно, защото точно в този период не е имало никаква директна конкуренция от други премиум смартфони.

При Galaxy S9 ситуацията не е много по-розова. За първите два месеца са реализирани 707 000 бройки, докато само преди година предшестващият модел се е продал над 1 милион пъти. През март 476 000 местни потребители са преминали към актуалния флагман на Samsung, докато през април бройката е спаднала двойно до 231 000.

Според наблюдатели причината за слабото представяне и на Apple, и на Samsung e твърде високата цена и твърде малкото подобрения. Анализатори считат, че забавянето на продажбите може да се окаже трайно и поне за момента няма индикации за обръщане на настроенията на потребителите.

Източник: The Investor

 • [Quote]И аз се замислих така, като прочетох на Ванката "логиката".[/Quote] Да беше прочел новината за да разбереш на какво се крепи моята “логика”, вместо да вдигаш “гири”! :) Новината се отнася за Корея, но това положение се наблюдава при всички мобилни оператори. В България положението е друго, но чак 4-ки и 5-ци...не съм виждал от тези модели сред хората не помня вече от кога. Явно се движим в различен кръг от хора с тебе.
  Ванката
 • Ванка, S9 се продава от месец и е нормално да е с тази цифра на продажба! Айфона от 6 месеца.
  apolon25
 • [Quote]По тази логика излиза, че тези, които имат Айфон 6/Галакси С7, трябва вече да са си купили съответно Айфон 8 и Галакси С9[/Quote] И аз се замислих така, като прочетох на Ванката "логиката". Обаче що народ почнах да виждам с малките модели 4-ка и 5-ца и си карат така от 3-4 години. п.п: Незабравяйте, че по-голямата част от хората свикват с устройствата си. Да сменят на всеки 2г при положение, че са закупили флагман е повече от необосновано! Освен, ако не ти е краста...
  Tadj
 • [Quote]Много правилно си напипал нещата[/Quote] Ванка, караш ме да се чувствам умен :D (flower)(beer)
  Blue Sky
 • Абсолютно е така, може би с леки изключения. Всичко зависи от това, кой и кога е сключил договор с мобилен оператор, като логично се смята че е сключен за две години. Голям “бум” в продажбите имаше при Самсунг със S8/8+ и при Епъл с 7/7Plus, нормално е да се позабавят сега продажбите. Тук фактор играе и цената, която е необосновано по-висока, а се увеличи при това с доста. [Quote]По тази логика излиза, че тези, които имат Айфон 6/Галакси С7, трябва вече да са си купили съответно Айфон 8 и Галакси С9[/Quote] Много правилно си напипал нещата. Аз като собственик на 6S Plus и S7 Edge, ми предстои преподписване с оператор и ще подменя технопарка с нещо актуално. (yes)
  Ванката
 • [Quote]Който си е напазарувал миналата година iPhone 7/7 Plus и Galaxy S8/8+, няма да хукне да си купува още по-новия модел на по-висока цена и с минимални подобрения[/Quote] По тази логика излиза, че тези, които имат Айфон 6/Галакси С7, трябва вече да са си купили съответно Айфон 8 и Галакси С9 :)
  Blue Sky