Исландски милиардер купува "БТК" и "Вивател"

Исландският милиардер Тор Бьорголфсон ще придобие БТК и третия мобилен оператор "Вивател", ако българските регулаторни органи му разрешат да изкупи дяловете на американския фонд "Адвент" в сегашния собственик на телекома "Вива венчърс". Цената на сделката, която вече е договорена между "Адвент" и инвестиционното дружество на Бьорголфсон "Новатор Телеком България", засега не се споменава. Според неофициална информация исландският милиардер предлага 620 млн. евро за дела на "Адвент", чрез който ще стане собственик на 65% от телекома и 100% от третия мобилен оператор. При разрешение от българските регулаторни органи проблем пред окончателното финализиране на сделката за БТК е условието в приватизационния договор "Адвент" да не продава акциите си във "Вива венчърс" три години след продажбата - срок, който изтича в средата на 2007 г.

 • Може и с руската мафия да е във връзка но това мен не ме притеснява чак толкова. Почти никой милиардер не може да се похвали че всичките му дела са чисти. Останалите варианти не са много по-читави- пък и по-ми харесва Руската мафия отколкото еврейски мошеник примерно. Пък и Адвент не са ангели нито на Глобул собственика са много принципни. всъщност какви други пък да тръгнат да инвестират точно в българия,попаднал си е на мястото този исландец.
  DefaultUser
 • чуват се доста неприятни неща за връзките му със руски мръсни пари.имало е разследване от британски топжурналист от гардиън в тази насока,така че не знам... Може и с руската мафия да е във връзка но това мен не ме притеснява чак толкова. Почти никой милиардер не може да се похвали че всичките му дела са чисти. Останалите варианти не са много по-читави- пък и по-ми харесва Руската мафия отколкото еврейски мошеник примерно. Пък и Адвент не са ангели нито на Глобул собственика са много принципни.
  DefaultUser
 • http://www.forbes.com/forbes/2005/0328/138_print.html прочетох,и?
  DefaultUser
 • чуват се доста неприятни неща за връзките му със руски мръсни пари.имало е разследване от британски топжурналист от гардиън в тази насока,така че не знам... http://www.forbes.com/forbes/2005/0328/138_print.html
  DefaultUser
 • Тоя Тор Бьорголфсон обикновено като купува нещо е краен купувач- не купува да предпродава ами да развива и печели (човека се е заел да гради икономическа империя)- има и други мобилни оператори и напоследък доста купува у нас. Мисля че е добър вариант за купувач (не знам защо като му чуя името си представям някакъв два метра с брада награбил меч и с шлем с рога). Пък и по-добре исландски купувач отколкото турски гръцки или еврейски. чуват се доста неприятни неща за връзките му със руски мръсни пари.имало е разследване от британски топжурналист от гардиън в тази насока,така че не знам...
  DefaultUser
 • Няма значение на кой е компанията - на този целта му е да я продаде с още по-голяма печалба на още по-голяма компания така че спокойно .. много здраво работят момчетата по мрежата и това няма как да отиде на вятъра още по-малко и огромните суми които се наливат .. Тоя Тор Бьорголфсон обикновено като купува нещо е краен купувач- не купува да предпродава ами да развива и печели (човека се е заел да гради икономическа империя)- има и други мобилни оператори и напоследък доста купува у нас. Мисля че е добър вариант за купувач (не знам защо като му чуя името си представям някакъв два метра с брада награбил меч и с шлем с рога). Пък и по-добре исландски купувач отколкото турски гръцки или еврейски.
  DefaultUser
 • Няма значение на кой е компанията - на този целта му е да я продаде с още по-голяма печалба на още по-голяма компания така че спокойно .. много здраво работят момчетата по мрежата и това няма как да отиде на вятъра още по-малко и огромните суми които се наливат ..
  Nistel
 • da mu ebu maikata,sus vsi4kite psri koito ima da si kupi lekarstva
  piago
 • Да го купува който иска, въпроса е да намалят цените!!!
  berta
 • **** maikata na na6te nadejdi :))) Dokolkoto pro4etox toi pritejava golemi 4asti ot 4e6kite GSM operatori i edin ot novite tam. A tam GSM-ite sa mnogo razviti i evtini. Osobeno toq negoviq (noviq),predlaga mnogo izgodni vuzmojnosti, opcii i ceni, taka 4e vsi4ko mu e OK na 4oveka :)
  DefaultUser
 • Pikali sa si v kra4olite. napravo ni ****** maikata na darzavata. Bati GEPA4ITE. A na6te RAZBIRA4I qvno sa samo za KOMISIONNITE
  geleto_
 • Vednaga shte se sdushi s nashite izmekjari. едно ще ви кажа хора-нищо добро не чака бтк,респективно нас дето се надяваме на това и онова,защото той почти затри най-големия производител на евтини лекарства у нас.това е.
  DefaultUser
 • Vednaga shte se sdushi s nashite izmekjari.
  Andre N.B.