iWatch ще има спортна и дизайнерска версия, твърди слух

iWatch ще има спортна и дизайнерска версия, твърди слух
Отдавна се говори, че тази есен Apple ще представи първия си умен часовник, и слуховете за устройството продължават да се промъкват в интернет. Наскоро се заговори, че устройството ще има няколко варианта с различен диагонал на екрана и ще се появи през октомври. От източници на PocketNow разбираме, че iWatch ще се предлага в две версии, едната от които е спортна и ще има гумена каишка и правоъгълен дизайн. Тя се тества с помощта на спортни звезди като Коби Брайънт в централата на Apple, твърди източник на сайта 9to5Mac.

Другото издание ще е дизайнерско и ще е с кръгъл дисплей и метална конструкция. И двете устройства ще имат сензорни екрани и ще са водоустойчиви. По отношение на вградените сензори очакваме спортната версия да има сензор за кръвно налягане, сърдечен ритъм, телесна температура, околна температура, налягане, ниво на кислород в кръвта и дори компас. И двата часовника ще имат поне 8GB вградена памет и ще могат да се използват като музикални плеъри.

http://pocketnow.com/2014/06/21/iwatch-sports-designer-ipod-capable
http://9to5mac.com/2014/06/20/apple-said-to-team-up-with-pro-athletes-to-test-iwatch-fitness-capabilities/

  • Вероятно ще има допълнителни аксесоари, като умни лепенки с електроди за ЕКГ т.н.
    A4i
  • [Quote] Интересно ми е тези сензори, с каква ли точност ще работят? Примерно сензора за кръвно е много полезен, особенно за по-възрастните хора.:)[/Quote] За съжаление точно този е един от най - важните сензори, но не може да дава твърде коректни резултати в нормално положение. Имам в предвид, че няма как да ти стои часовника просто на ръката и да ти следи кръвното коректно, понеже при ежедневните си дейности се движиш постоянно и положението на часовника (разбирай датчика) се променя постоянно, а това оказва влияние на резултата. Най - вероятно ще работи коректно, само ако му обърнеш специално внимание, като например да седнеш някъде, да си в покой и да притиснеш (пристегнеш каишката) часовника по определен начин. Дори и така, обаче, датчика за кръвно налягане е доста полезно нещо за хората с проблеми или предразположените към хипертония. Виж, датчика за пулс би бил страхотно допълнение към активно спортуващите, а не безсмислено нововъведение като при Galaxy S5.
    stefanicio