Израелска компания съди Apple за двойната камера в iPhone

Израелска компания съди Apple за двойната камера в iPhone

Израелската компания Corephotonics заведе дело срещу Apple за нарушаване на серия от патенти. Според нейните юристи при изработката на двойните камери на iPhone 7 Plus и iPhone 8 Plus са използвани четири защитени технологии на Corephotonics. Самата компания е основана през 2012 година от професора в университета в Тел Авив Давид Медлович, който преди това е имал държавна работа. Според изявление на Corephotonics делото е едно от първите й действия като компания, а декларираната крайна цел е постигане на стратегическо партньорство с компанията от Купертино.

От Corephotonics твърдят, че отдавна са сигнализирали на Apple за нарушените патенти, но така и не се е стигнало до отговор от ответната страна и съответното сключване на лицензионно споразумение. Американците дори са заявили, че ако нарушат някакви патенти на компанията, ще са нужни години и милиони долари, за да бъдат осъдени. Най-интересната част е, че израелската компания е насочила своя иск и към притежателите на двата засегнати модела с доста интересния мотив, че Apple са продавали устройствата при ясното съзнание, че те нарушават чужда интелектуална собственост и по този начин са превърнали потребителите в съучастници.

Източник: MacRumors


Втора употреба с гаранция

  • Ако някой може да осъди американските евреи от Епъл, то това са чистокръвните евреи от Израел. :D Знаят си един на друг номерата.
    dancho612
  • Ти остави, ами виж само какво високо самочувствие, наглост и надменност имат. Все едно те са най-интелигентните на тази планета, и всички останали са някакви си човечета незначителни. Все едно всички останали са им под нивото, а всъщност те са най-простия народ, който някога е съществувал (лично мнение). [Quote]Американците дори са заявили, че ако нарушат някакви патенти на компанията, ще са нужни години и милиони долари, за да бъдат осъдени. [/Quote]
    Wallker
  • Що не спрете да ни занимавате с тая кретенска фирмичка>>>>(no)(no)(no)(no)(no)
    mathur