Jabra представи слушалките Elite 85t и обяви ъпдейт с ANC за Jabra Elite 75t

Jabra представи слушалките Elite 85t и обяви ъпдейт с ANC за Jabra Elite 75t

Jabra обяви, че скоро ще поднесе неочаквана изненада на потребителите на слушалките Elite 75t и Elite Active 75t. Компанията разкри, че през октомври ще пусне ъпдейт за тях, който ще активира функция за активно шумопотискане (ANC) и така на практика ще стане първата, която ще предложи подобна опция в съществуващи модели изцяло безжични слушалки. Новината дойде с премиерата на новия модел Elite 85t, който включва Advanced ANC функционалност.

И все пак не очаквайте добавката в Elite 75t да е на нивото на тази в Elite 85t - компанията я описва като стандартна ANC на фона на Advanced ANC в новия модел, който включва и специален чип за шумопотискане. Липсата на специализиран хардуер означава, че за обработката на сигнала Jabra трябва да разчита на възможностите на наличния чипсет на Qualcomm.

Функцията за шумопотискане ще е активна при мултимедийна употреба и няма да има възможност за настройване. Безплатният ъпдейт ще е наличен за Elite 75t и Elite Active 75t в средата на октомври през приложението Sound+. Иначе закупилите слушалките през октомври ще го получат предварително инсталиран в тях, а цените им остават непроменени.

Що се отнася до Elite 85t те приличат много на своя предшественик, но както стана дума, ще са първите за компанията с активно шумопотискане. Те са снабдени със специален чип, който позволява настройване на шумопотискането между 5 степени през мобилното приложение. Така можете да настройвате и количеството на околните звуци, които се пропускат до ушите ви.

Устройството има 6 микрофона - 4 от тях служат за шумопотискане, а освен това разполага с 12 мм говорители за осигуряване на по-силен звук и по-плътен бас. В допълнение компанията е променила дизайна на слушалките на полуотворен, което ще намали налягането в ушите при носенето им. Силиконовите уплътнения също са с променен дизайн за по-добро изолиране.

Elite 85t осигуряват до 5.5 часа слушане на музика с ANC, което се удължава до 25 часа с батерията от калъфа за съхранение. С изключено шумопотискане времето на работа е съответно 7 и 31 часа. Калъфът поддържа и безжично зареждане. Слушалките ще се продават от ноември в черно и титаниево на цена 229 евро, а през януари компанията ще пусне още три цветови варианта.

Източник: Jabra