Snapdragon 750G обещава повече за средния клас смартфони

Snapdragon 750G обещава повече за средния клас смартфони

Qualcomm представи най-новия си мобилен чипсет, Snapdragon 750G, който включва 5G свързаност. За целта е използван модем X52, който добавя поддръжка и за честотите в диапазона mmWave. Максимално достижимите скорости при изтегляне са до 3.7 гигабита в секунда.

Използван е 5-о поколение енджин с изкуствен интелект, който включва Hexagon Tensor Accelerator, предлагащ над 4 TOPS. Това представлява 20% подобрение спрямо предходното поколение. Едно от приложенията е за технологиите за потискане на ехото и шума дори с един микрофон. Системата за изкуствен интелект може да ускорява филтрите в Snapchat чрез оптимизация.

В основата на чипсета е осемядрен процесор с ядра Kryo 570, които предлагат тактова честота 2.2GHz. Тук увеличението на производителността е с 20% спрямо Snapdragon 730G. Наличен е графичен ускорител Adreno 619, а той е с 10% по-бърз от използвания в предходното поколение чипсет.

Поддържат се дисплеи с честота на опресняване до 120 херца при резолюция до Full HD+. За ефективен рендър на съдържание в HDR10 се използват технологиите Game Color Plus и Adreno HDR Fast Blend. Устройствата с новия чипсет ще могат да записват видео с резолюция до 4K с HDR10 и 4K HDR с боке ефекти.

Първият модел със Snapdragon 750G ще е от Xiaomi и ще се появи до края на годината. Чипсетът се изработва по 8-нанометров процес.

Източник: Qualcomm