Как да се уверим, че има технически проблем със социалните мрежи?

Как да се уверим, че има технически проблем със социалните мрежи?

Големите сайтове са станали нещо като мерило за качеството на нашата интернет връзка. Когато изпитваме трудности при зареждането на съдържание, веднага отваряме Facebook или Google, за да проверим дали “повредата е в нашия телевизор” или не. Все пак тези компании имат огромни ресурси и възможността те да имат проблем е много по-малка, отколкото проблемът да е в родния доставчик на интернет.

Преди дни това не се оказа особено вярно, тъй като в продължение на часове имаше проблеми с много услуги на Facebook, включително Instagram и Whatsapp. В такива ситуации идва момент, в който държим телефона си и осъзнаваме каква голяма част от живота ни минава през тази компания. Ето няколко начина да проверите дали любимите ви услуги наистина не работят или проблемите ви с достъпа до тях са другаде.

Първият е да отворите Twitter и проверите популярните хаштагове - ако сред първите места е #facebookdown, от това означава, че много потребители от цял свят изпитват затруднения със социалната мрежа. Компанията има и специална секция в страницата си за разработчици, която в реално време показва статуса на услугите и евентуалното наличие на проблеми. Twitter също има подобна страница.

Друг вариант е да посетите сайта Downdetector.com, в който потребители докладват в реално време за работата на всякакви сайтове и приложения. Сайтът е насочен предимно към работата на услугите в САЩ, но има потребителски доклади и от нашите географски ширини. През него можете да следите за здравето на Facebook, Messenger, Instagram, YouTube, Whatsapp, Viber, Telegram, Google, Gmail, Twitter и още много други.