Проблеми затрудниха работата на Facebook, Instagram и WhatsApp

Проблеми затрудниха работата на Facebook, Instagram и WhatsApp

През последните поне 8 часа много потребители от цял свят изпитаха затруднения в ползването на Facebook, Instagram и WhatsApp. Повечето от засегнатите нямаха възможност да публикуват снимки, видео и файлове, a освен това в някои случаи не може да се разглежда публикувано съдържание, което е заменено от генерираните тагове от алгоритмите за изкуствен интелект на Facebook.

Затова не се учудвайте, ако видите бели полета с надписи като "image may contain: people smiling, people dancing, wedding and indoor" или "image may contain: cat" – това са част от нещата, които виждат системите на Facebook от вашата онлайн активност и класифицират съдържанието според тях. Компанията посочва, че е наясно с проблемите и работи за тяхното бързо отстраняване. Като причина за неприятната ситуация се посочва грешка, която е била предизвикана при рутинна операция за поддръжка.

На фона на огромната потребителска база на трите услуги милиони потребители от цял свят не можеха да зареждат снимки във Facebook News Feed, да разглеждат истории в Instagram или да изпращат съобщения в WhatsApp. Според сайта DownDetector проблемите продължат вече часове и в момента на публикуването на този текст все още не са отстранени. По-рано днес ние изпитахме затруднения и в зареждането на съобщения в Messenger.

През март Facebook и Instagram имаха най-продължителния период на нарушена работа, а през април проблемите се завърнаха, като засегнаха и WhatsApp. Facebook има над 2.3 милиарда активни потребители месечно, а Instagram е с 1 милиард. С различни проблеми се сблъска и Twitter, след като някои потребители не можеха да изпращат лични съобщения или да получават нотификации.

Оферти на деня